Erzincan Belediyesi, Hizmet Birimlerini Tek Çatı Altında Topluyor

Erzincan Belediyesi, vatandaşların belediye ile olan işlerini yürütürken yüze 90’lara varan oranda başvurunun yapıldığı birimleri, bir çatı altında toplayarak; vatandaşların daha hızlı ve sağlıklı hizmet almalarını hedefliyor.

Erzincan Belediye Sarayı zemin katında gerçekleştirilen çalışma ile ilan, emlak, ÇTV servisleri, su tahakkuk, su abone birimleri, ruhsat servisi gibi servisler bir birimde toplanıyor. 15 gündür süren çalışmalarda sona yaklaşılırken, Belediye Başkanı Yüksel Çakır birimi ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Çakır yaptığı açıklamada maksatlarının hizmet kalitesini artırmak olduğunu vurgulayarak, büyük ve modern dizayn edilmiş salonda hemşehrilerimizin bütün hizmetleri alacakları bir ortam oluşturulduğunu söyledi.

Başkan Çakır; “Günlük hizmetlerin yürütülmesi sonrasında bu hizmetlerin bir şekilde belgelendirilmesi veya tahakkukların ödenmesiyle ilgili olarak Erzincan Belediyesi'nin Dörtyol veznelerinde vermiş olduğu hizmet ile birlikte ana hizmet binasının bodrum katında da bu işlemler yürütülmekteydi. Erzincan Belediyesi hizmet binası deprem sonrası yapıldı ve neredeyse 17 yıldır hizmet veriyor. Bazı bölümleri yeniden değerlendirmek ve günün şartlarına uygun olarak fiziki düzenlemeler yapmak ihtiyacı ortaya çıktı. Bu fiziki düzenlemelerle birlikte sistemi de değiştiriyoruz ve şu anda özellikle kamu binalarında akıllı ofis veya tek adımda hizmet bürosu şeklinde isimlendirilen düzenlemeyi biz de Erzincan Belediyesi olarak uygulamaya koyduk.” dedi.