Eroine Kemerli Kamuflaj

İstanbul narkotik polisinin 7 tekstilcinin ortaklaşa kiraladıkları bir depoya yaptığı operasyonda 5 bin adet kadın kemeri içine zulalanmak istenen 42 kilogram eroin ele geçirildi.

Eroine Kemerli Kamuflaj
Polis eroinin Almanya 'ya götürülmeye çalışıldığını belirledi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce başladıkları bir soruşturmada bazı tekstil işi yapan kişilerin Zeytinburnu 'nda bir depo kiraladıklarını ve bu iş yerine kolaler içinde malzeme taşındığını belirledi. Kolilerde uyuşturucu bulunabileceğini düşünen polis harekete geçerek depoda arama yaptı. Ancak koliler içinde uyuşturucu yerine kadın kemeri bulundu. Yaklaşık 5 bin adet kadın kemerlerinin eroinin gizlenmesi amacıyla kullanılacağı belirlendi. Depo içinde yapılan aramada 42 kilogram 750 gram eroin ele geçirildi.

Yapılan tespitlere göre uyuşturucunun Türkiye üzerinden Almanya 'ya gönderileceği belirlendi. Aramalarda ayrıca hassas teraziler, gaz maskeleri, 38 bin 200 TL ile 590 Euro ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 kişiden İ.K 'nın daha önce yapılan terör soruşturmaları kapsamında kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 7 şüpheliden 5 'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.