Elektrikte 'Serbest Tüketici'ye Taksit Yok

Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş' nin(YEDAŞ) Vakıfbank ile başlattığı elektrik faturalarından kredi kartına 18 taksit imkanının "Çalık YEDAŞ müşterilerine özel" olduğu belirtildi.

Elektrikte 'Serbest Tüketici'ye Taksit Yok
'Serbest tüketiciler ' olarak adlandırılan müşterilerin bu imkandan yararlanamadığı açıklandı.Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum illerinin elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, müşterilerinden gelen talep üzerine geçen pazartesi gününden itibaren yeni bir uygulamaya geçmişti. Vakıfbank ile imzalanan anlaşma ile Çalık YEDAŞ müşterileri, eski yeni tüm elektrik faturalarını kredi kartıyla 18 taksitte ödeme imkanına sahip oldu.

SERBEST TÜKETİCİLERE 'TAKSİT ŞOKU'

Uygulamanın başlamasıyla birlikte birçok abone, eski borçlarını ve yeni faturalarını taksitlendirmek için başvuru yaparken, elektriklerini 'daha ucuz elektrik kullanımı' vaadiyle başka şirketlerden alan ancak umduklarını bulamayan serbest tüketicileri zora soktu. Birçok serbest tüketici, elektrik faturalarını ödemekte zorlanınca, Çalık YEDAŞ'a taksitlendirmek için başvurdu ancak uygulama dışında olduklarını öğrenince şaşkına döndü. Çalık YEDAŞ ise uygulamanın kendi müşterileri için başlatıldığını, serbest tüketicilerin bundan yararlanamayacağını ifade etti.

Yıllık 25 bin KWh elektrik kullandığı için serbest olarak elektriğini başka elektrik tedarikçilerinden alma imkanı olan birçok serbest tüketici, elektriklerinin kesilmesiyle karşı karşıya kalırken, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, 'Fatura ödeme günleri, maaş günlerine denk gelmeyen tüketicilerimiz için bu uygulama başlatıldı. Bizim müşterilerimizin mağduriyeti için yapılmış bu çalışmadan serbest tüketiciler yararlanamaz. Bizim müşterimizse, gelsin 18 takside borcunu bölsün. İster yeni, ister eski borç olsun. Bütçesini ona göre ayarlasın. Birçok serbest tüketici zaten tekrar bize Çalık YEDAŞ'a dönüş yaptı. Şu anki arz talep dengesinde talep tahminimizi sıkıntıya sokacak bir durum olmamakla birlikte bu dengede serbest tüketiciler aleyhine değişebilir. Bundan sonraki serbest tüketici hareketlerinin daha bilinçli olmasında müşterilerimiz açısından önem arz etmektedir. Ancak müşterimiz olan herkes her türlü uygulamamızdan faydalanır ' dedi.
Kaynak: İHA