Eğitim-iş'ten Eylem

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir Şubesi 4+ 4 + 4 olarak adlandırılan eğitim sistemini protesto amacıyla bir eylem gerçekleştirdi.

Eğitim-iş'ten Eylem
Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Eğitim -İş Şube Başkanı Prof.Dr. Ömer Lütfü Değirmenci, 4 + 4 + 4 eğitim sistemini eleştirmek için burada olduklarını ifade etti. Sistemin çocuk işçi sayısını artıracağını iddia eden Değirmenci; şöyle konuştu: 'Zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmak gibi olumlu bir yanı olan yasa teklifinde temel eğitim 4 yıla indirilmekte, ikinci dört yıla ise öğrencilerin yönlendirilmesi ve orta öğretime hazırlanmaları amaçlanmıştır.

Yasa teklifinde ilk dört yıllık temel eğitimden sonra eğitime açık öğretim yoluyla devam edilebileceği öngörülmektedir. Eğitim- İş olarak söz konusu yasa teklifinin geri çekilmesini, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgilisendikalar, demokratik kitle örgütleri, üniversiteler, bilim insanları, öğrenci ve velilerin temsilcilerinden oluşan konunun tüm taraflarını kapsayıcı, eşit ve demokratik katılımla gerçekleştirilecek bir çalıştay düzenlenmesini ve gerekli yasal düzenlemelerin bu çalıştayın çıktıları doğrultusunda yapılmasını talep ediyoruz. ' AK Parti İzmir İl binası önünde açıklama yapan grup olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA