Eğitim-bir-sen: '28 Şubat ve 27 Nisan Yargılanmalıdır'

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, 28 Şubat post-modern darbe ve 27 Nisan E-Bildirge'yi hazırlayanların bugün ortalıkta dolaşmasının demokrasi açısından büyük bir ayıp olduğunu belirterek, "Darbeciler yargılanmadığı ve hesap sorulamadığı sürece, yeni darbelere kapı aralanacaktır.28 Şubat ve 27 Nisan'a sebep olanlara yaptıklarının bedeli hukuk çerçevesinde ödetilmelidir" dedi.

Eğitim-bir-sen: '28 Şubat ve 27 Nisan Yargılanmalıdır'
Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan İsmail Çelenk, 28 Şubat post-modern darbesinde aslında devlet yönetimine el konulduğunu, mevcut hükümetin istifaya zorlandığını, sadece hükümet veya toplumun bazı kesimlerinin değil, tüm toplumun denetim altına alınmak istendiğini belirtti. 28 Şubat sürecinin, ülkenin ve milletin kaynaklarını talan eden bir sistemin kurulmasına zemin hazırladığını, beraberinde milli iradeyi yok sayan, milletle hesaplaşmayı makul gören derin devlet yapılanmasına da çanak tuttuğunu kaydeden Çelenk, 'Geçmişte yaşanan 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül darbelerinin faillerinden ve destekçilerinden hesap sorulamadığı için, 28 Şubat'ı yaşadık. Siyasi tarihimizde birçok örneği olduğu üzere, darbeciler yargılanmadığı ve hesap sorulamadığı sürece, yeni darbelere kapı aralanacaktır ' diye konuştu.

'DARBECİLER HESAP VERMELİDİR '

Darbeye gerekçe yapmak için binlerce gencin ölümüne, kardeş kavgasına seyirci kalan, onlarca gencin idamına imza atan 12 Eylül'ün generallerinin bugün yargıya hesap verdiğini, gencecik fidanları idam sehpasına çıkarmayı meziyet görenleri sanık kürsüsünde görmek ve millete hesap vermesini seyretmenin elbette önemli olduğunu ancak bunun yetmeyeceğini vurgulayan Çelenk, şu açıklamalarda bulundu: '28 Şubat'ı bizzat kendileri post modern darbe olarak ifade eden karanlık sürecin failleri de yargılanmalıdır. '27 Nisan e-muhtırasını ben yazdım' diyerek hava atmaktan geri durmayıp ellerini kollarını sallayarak millet içine çıkan cuntacılar da millet adına görev yapan yargıya hesap vermelidir. 28 Şubat ve 27 Nisan'ın karanlık güçlerinin ortalıkta dolaşması demokrasimiz açısından büyük bir ayıptır. 'İrtica iktidarda' diyerek post modern darbe yapanlardan, yolsuzluğu, yoksulluğu, çeteleri, krizleri iktidara taşıyanlardan hesap sorma vakti gelmiştir. 28 Şubat 'postmodern bir darbedir' diye itirafta bulunan generaller, YÖK'ü zulmün merkezine çevirenler, üniversitelerde ikna odaları kurarak genç kızlarımızın eğitim hakkını engelleyenler, dönemin puslu havasında bankaların içini boşaltanlar, binlerce kamu görevlisini meslekten ihraç edenler, sürgüne gönderenler, yargısız infazlar yapanlar ile faili meçhul cinayet işlemek için çete kuranların hepsi yargılanmalı; bunlara, yaptıklarının bedeli hukuk çerçevesinde ödetilmelidir '
Kaynak: İHA