Düğme Deyip Geçmeyin; Kansere Bile Yol Açabilir!

İçeriğinde polyester, plastik, naylon bulunan ve normalden çok fitalat kullanılan düğmelerin kanser riskini arttırdığı bildirildi.

Düğme Deyip Geçmeyin; Kansere Bile Yol Açabilir!
Çocuklar; diş çıkarırken, oyun oynarken, film izlerken üzerindeki giysinin düğmesini ağızlarına götürür, yetişkinler ise yaşamları boyunca sabah ilikliyor, akşam çözüyor, sayısını hatırlamadıkları kadar düğme ile temas ediyorlar. Peki, küçük bir ayrıntı olarak düşünülen, yaşamınızın büyük bir parçası olan düğmenin hangi malzemeden yapıldığı, sağlıklı olup olmadığı önemli midir? Çok önemlidir çünkü içeriğinde polyester, plastik, naylon bulunan ve normalden çok fitalat (karbon kökenli madde, plastikmalzemeyi yumuşatmak için kullanılan kimyasal) kullanılan düğmeler kanser riskini arttırıyor.

'Ne giydiğiniz değil neyi giyindiğiniz önemlidir ' diyen Form Düğme Genel Müdürü Mustafa Oktay, kıyafet üzerinde küçücük bir ayrıntı gibi duran düğmelerin aslında insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, doğal ve organik maddelerden elde edilmiş düğmelerin yer aldığı giysilerin tercih edilmesine dikkat çekiyor. Form Düğme olarak, insan sağlığının önemine ve çevre dostu olmaya özen gösterdikleri için korozo, boynuz, sedef ve kokonat'tan yüzde yüz doğal olarak düğme ürettiklerinin altınıçiziyor.

SERTİFİKALI ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN!

Avrupa'nın en önemli tekstil firmalarına eşsiz düğme modelleri sunan Form Düğme Genel Müdürü Mustafa Oktay, işletmelerin uluslararası standartlara uygun şekilde denetlenmesi ve sağlık sertifikalarına sahip olması gerektiğinin önemine değiniyor. Tekstil sektöründe tüm ham ve ara maddelerin işlenme aşamalarında zararlı kimyasalların kullanılmadığını içeren, dünya çapında 40 ülke tarafından kabul gören ve uygulanan Oeko Tex 100 Standardı'na uygun üretimlerin sağlık açısından çok önemli olduğunu vurguluyor.Form Düğme olarak, korozo düğmeyi beyaz olarak ürettiklerini, daha sonra sertifikaya uygun olarak boyandığını belirten Oktay, boynuz, sedef, kokonat gibi diğer doğal malzemelerin orijinal renkleriyle kullanıldığını sözlerine ekliyor.

DOĞADAN ALDIĞINI DOĞAYA GERİ VERİYOR!

İnsan sağlığına zarar vermeyen yüzde yüz doğal ürünler üreten, Form Düğme çevre dostu olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Form Düğme'nin en çok talep edilen ürünü olan (bir tür palmiye ağacının çekirdeği) Korozo Düğme, kullanımının artması ile birlikte yetişmiş olduğu bölgedeki ormanların kesilmesini önlerken, bu ormanların korunmasını sağlıyor. Korozo düğmeler doğaya bir ay gibi kısa sürede geri dönüyor. Form Düğme'nin bir diğer ürünü olan boynuz düğme ise eti için kesilen inek ve bufalolarınatıklarından boynuzu değerlendirerek üretiliyor.
Kaynak: İHA