DTO Antalya Şubesi Haftada Bir Gün Alanya’ya Memur Gönderecek

Deniz Ticaret Odası (DTO) 38. olağan meclis toplantısı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) yapıldı. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, toplantıdan önce DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol yaptıkları görüşme sonucunda, Alanya'daki denizcilere hizmet vermesi için haftada bir gün Antalya’dan bir görevlinin Alanya’ya gelmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını müjdeledi.

DTO Antalya Şubesi 38. olağan meclis toplantısı ALTSO ev sahipliğinde gerçekleşti. DTO meclis üyelerinin yanı sıra Alanya 'daki denizciler de katıldı. Toplantının konuğu ALTSO Başkanı kerim Aydoğan oldu. Toplantıya DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Serdal Göksal başkanlık yaptı. DTO Antalya Şubesi 'nin hizmetlerinden Alanya 'nın daha fazla yararlanabilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. ALTSO Başkanı Aydoğan yaptığı konuşmada DTO Antalya Şube Başkanı Erol ile yaptıkları görüşmeler neticesinde DTO 'nun haftada bir kez bir memurunu Alanya 'ya göndermesi konusunda anlaştıklarını müjdeledi. Aydoğan, Alanya 'daki denizcilerin Antalya 'ya gitmeden de hizmet alabilmesi konusunda yapılan bu anlaşmanın en kısa sürede devreye gireceğini ve DTO Antalya Şubesi 'nden gelecek memurun ALTSO hizmet binasında Alanyalı denizcilerin işlerini takip edeceğini söyledi.

ALTSO Başkanı Aydoğan konuşmasında Alanya 'daki denizciliğin tarihsel gelişiminden, günümüze kadar yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. Aydoğan, denizciliğin Alanya 'da geç fark edildiğini ancak kısa sürede gelişme kaydettiğine işaret ederek, kısa bir gelecekte Alanya 'nın bu alanda söz sahibi olmasını arzu ettiklerini söyledi. Aydoğan konuşmasında dünyada ve Türkiye 'de denizciliğin durumu hakkında da bilgiler verdi.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol ise ülkenin turizmden elde ettiği gelirin yüzde 20'sinin deniz turizminden sağlandığını söyledi. Turizm İşletme Belgesi için bakanlık ve valiliğin üyelerden aldığı harç konusuna değinen Erol, 'Bu paraları ödüyoruz ama bize dönüşü nasıl olacak? Çekek yeri mi tahsis edilecek, su sporları için bir rampa mı yapılacak? Deniz turizmi işletmecilerinin Türk turizmine katkısı yüzde 20'dir. Devletimiz turizmden 23 milyar dolar gelir elde ediyor. Bunun yüzde 20'si deniz turizminden geliyor. Deniz Turizmi Yönetmeliği'nin çıkma nedeni de budur. Bu gelirin 4 -5 milyar doları bize ait. Burada bizim kaygımız bu paydan deniz turizminin nasıl bir fayda sağlayacağıdır. Biz bu katkıyı yapıyoruz ama bize dönüşü nedir? Bunun geriye dönüşünü istiyoruz. ' diye konuştu.


DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Yahya Serdar Göksel de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tur teknelerine verilen Turizm İşletme Belgesi'nin önemine değinerek, 'Turistlerin can ve mal güvenliği için önlemlerimizi alıyoruz ama o tekne ile biz eşya taşımıyoruz. Yurt dışından gelen insanları taşıyoruz. Bakanlık da tüm diğer turistik tesisler gibi tekneleri de belgelendirme çalışması içerisine girmiştir. Kriterlere uyan tekneler bu belgelerini aldı. Öncelikle bakanlık tarafından denetlenmiş oluyorsunuz. Böylelikle şikayetler azalmış olacak. ' açıklamasında bulundu.