Dilek Güner'den 'Oyunculuk' Eleştirisi

DG Production&Casting'in kurucusu Dilek Güner, "Şuan oyunculuk mesleğini yapmak isteyenlerin çoğu, televizyonlarda yapılan yarışma programlarından çıkan yarışmacılar oluyor.

Dilek Güner'den 'Oyunculuk' Eleştirisi
Ben bu şekilde oyuncu olmak için gelenleri değerlendirmiyorum ' dedi.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlar Fakültesi Şan Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul'a gelerek birçok tiyatro, sinema ve dizi filmde görev alan Dilek Güner, DG Production&Casting şirketini kurdu. Güner, 'Dizi çekimleri sırasında rejiye ilgimden dolayı yönetmen asistanlığına geçtim. Sonrasında yakın bir arkadaşımla ortak olarak prodüksiyon işleri, yaptığımız (klip, reklam, tanıtım) sürecinden sonra DG Production&Casting kurup yoluma tek başıma devam ediyorum. Yıllardır meslek hayatı içindeyimzaman geçtikçe oyunculuk anlayışı da değişiyor ' diye konuştu.

'ÖRNEK OYUNCULAR İLE ÇALIŞIYORUM '

Türkiye'de oyunculuk adına önemli projelere imza atan kişiler ile çalıştığını belirten Dilek Güner, 'Cast kısmında Mahir Günşiray, Zühal Olcay, Tuncer Salman, Oktay Gürsay, Özlem Tokaslan, Elif Tayhan ve daha birçok değerli sanatçı dostlarımla dizi, sinema, reklam sektöründe başarılı işlere imza atıyoruz. Yılda 50-60 diziye start verildiğini düşünürsek, özellikle gençler oyunculuk konusunda yoğun bir talep oluşturmakta. Kısa yoldan şöhret ve para kazanmak adına okumuş veya okumamış birçok genç oyunculukadına başvuruda bulunuyor. Birçok model de oyunculuk sektöründe yer almak istiyor. Ama şuan oyunculuk mesleği yapmak isteyenlerin çoğu, televizyonlarda yapılan yarışma programlarından çıkan yarışmacılar oluyor. Ben bu şekilde oyuncu olmak için gelenleri değerlendirmiyorum. Zira, çok klasik olacak ama hangi işi yaparsanız yapın eğitimin şart olduğuna inananlardanım. Oyuncunun teklif edilen karakterle örtüşmesi ve set disiplinin o iş için uygun olması gerekiyor. Günümüzde seyirci, yapımcılar ve televizyonkanalları daha bilinçli olarak, özgün senaryolardan oluşan dizileri tercih ediyorlar. Meslek hayatıma yılların vermiş olduğu tecrübelerimi bir araya getirip kendi adıma yapacağım dizi film projesini hayata geçirerek devam etmek istiyorum ' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA