Değerler Eğitimi Projesinde Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanmaya başlayan Değerler Eğitimi Projesi Toplantısı ve ödül töreninin üçüncüsü Katip Çelebi İlköğretim Okulunda yapıldı.

Değerler Eğitimi Projesinde Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı
Değerler Eğitimi Ocak-Şubat ayının konusu olan 'Güven-Sorumluluk ve Yaşam Becerileri' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Katip Çelebi İlköğretim Okulu'nda Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ün de katıldığı törenle ödüllerini aldı. Törende okulun hayırsever hamisi Hasan Kasapoğlu'nun kızı Aslı Kasapoğlu'na okula katkılarından dolayı Müdür Sebahattin Akgül tarafından plaket verildi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Akgül, 'Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarından birisi olan, Türk Milletinin milli, manevi, ahlaki ve insanı değer yargılarının öğrencilere benimsetilmesi, yaşam biçimi, hayat tarzı haline getirilmesi bağlamında değerler eğitimi programı serisi devam ediyor ' dedi.

Akgül, değerler eğitimi konuları hakkında öğrencilere ve katılımcılara bilgiler verdi ve özgüvene değindi. İnsanın hayatı boyunca başarılara ulaşabilmesi için özgüveninin olması gerektiği belirten Sebahattin Akgül, 'Başöğretmen Atatürk özgüveni ile birlikte, 'Milletimizi bu karanlık tablodan ancak milletimizin azim ve kararlılığı kurtaracaktır ' veciz ifadesiyle milletimize güvenerek kendi güven ve özgüveni ile birlikte Kurtuluş Savaşımızı başlatarak, aziz vatanımızı işgalden kurtarmıştır ' dedi. Program akışı içerisinde öğrenciler protokole ve izlemeye gelen öğretmenleri ile arkadaşlarına Güven-Sorumluluk ve Yaşam Becerileri konulu küçük bir oyun izlettiler. Güven-Sorumluluk ve Yaşam Becerileri konularını vurgulayan şiir ve ezgilerin seslendirildiği törende, Öğrenciler arasında yaşam becerilerinden ayakkabı bağcığı bağlama, kahvaltı hazırlama ve saç örme yarışmaları yapıldı. Yarışma sonrası derece alanlara ödülleri verildi.Törenin sonunda resim yarışmasında ilk üç sırayı paylaşan Fatma Akkır, Ahsen Beyza İlkin ve Emirhan Gürbüz, Şiir yarışmasında ilk üç sırayı alan Kevsernur Şıracı, Ergün Sevinç ve Eda Eroğlu ile kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren Büşragül Şahin, Yeliz Özbek ve Nurcan Kaşdaş'a ödülleri verildi.
Kaynak: İHA