Defterdardan SESOB'a Ziyaret

Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, Vergi Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (SESOB) ziyaret etti.

Defterdardan SESOB'a Ziyaret
Sivas'ta 23'üncü Vergi Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutlayan Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, SESOB Başkanı Beşir Köksal'ı da ziyaret ederek Vergi Haftası'nın önemini anlattı. Devletin ve toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasında en büyük payın vergi olduğunu ifade eden Salihoğlu, 'Amacımız toplumun tüm kesimlerine vergiyi sevdirmek, sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak ve vergi alışkanlığını kazandırmaktır.

Kamu ihtiyaçlarının karşılanmasında devletin kullandığı en önemli gelir vergilerden oluşmaktadır. Devletimizin düzenli bir şekilde vergisini alması esnaf ve sanatkarımızın, tüccarımızın vergisini zamanında ödemesi ile mümkündür. Bu yüzden vergiye tüm toplumumuzun sahip çıkması gerekir. Esnaf teşkilatımız bizimle her zaman birlikte çalışıyor. Tüm esnaflarımıza hayırlı bereketli bol kazançlı günler diliyorum. ' ifadelerini kullandı.

SESOB Başkanı Beşir Köksal da, verginin ülke kalkınmasında önemli bir yeri olduğu söyledi. Vergiyi toplamanın da ödemenin de çok zor olduğunu dile getiren Beşir Köksal, esnafların sıkıntı yaşamaması için vergilerini zamanında ödemelerinin kendi menfaatlerine olacağını ifade etti. Köksal, 'Eğer hizmet istiyorsak, mutlaka vergilerimizi zamanında ödemeli gerekiyor. Bu konuda esnafımızın da çok duyarlı olduğunu düşünüyorum. ' dedi.
Kaynak: İHA