Defterdar Özkan'dan Tso, Çesob ve Ticaret Borsası'na Ziyaret

Çorum Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan , Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) ve Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Defterdar Özkan'dan Tso, Çesob ve Ticaret Borsası'na Ziyaret
Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Zeki Çevik ile birlikte ilk olarak TSO'yu ziyaret eden Defterdar Özkan, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'a günün anısına çanta hediye etti. Çorum'un, yüzde 88 ile vergi tahsilatında Türkiye'de 11. sırada yer aldığını söyleyen Başaranhıncal toplanan vergilerin adil olarak dağıtımının önemli olduğuna dikkat çekerek vergi bilincinin tabana yayılması gerektiğini belirtti.

Özkan ve beraberindekiler daha sonra ÇESOB'u ziyaret ederek birlik başkanı Yalçın Kılıç ile görüştü. Ziyarette konuşan Defterdar Özkan, esnafın sorunlarını dinlemeye her zaman hazır olduklarını dile getirerek, ÇESOB tarafından başlatılan Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'ni de desteklediklerini söyledi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise vergi vermenin esnaf ve sanatkar için kutsal bir görev olduğunun altını çizdi. Verilen vergilerin elektrik yol ve su olarak geri döndüğünü işaret eden Kılıç, 'Verdiğimiz vergilerle yollarımız yapılıyor. Çocuklarımız bedava okullarda okuyor. Bu bağlamda vergi vermek bizim için kutsal bir görev ' şeklinde konuştu. Özkan, son olarak Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney'i ziyaret etti. Ziyarette borsa çalışmaları hakkında bilgi veren Güney, Vergi Haftası'nı kutladı.
Kaynak: İHA