Datça’da Vergi Haftası Etkinlikleri

23.Vergi Haftası ülke genelinde olduğu gibi Datça'da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Datça’da Vergi Haftası Etkinlikleri
Datça Malmüdürü Vekili Murat Vidinli, gelir uzmanı Hüseyin Gök ve gelir şefi Yadigâr Bozkurt; Belediye Başkanı Şener Tokcan'ı makamlarında ziyaret etti. Vidinli, haftanın amacının vatandaşa vergi ödeme ve belge düzenleme bilinci kazanılması, verginin tam ve zamanında ödenmesi bilincinin yerleştirilmesi vergi ile mükellefler arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı ve düzenli hale getirilmesi olduğunu vurguladı.

Malmüdürü vekili Murat Vidinli yaptığı açıklamada, “Toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin öneminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftasının bu yıl 23.ncüsünü kutlamaktayız ' dedi.

Vergi idaresi olarak önceki yıllarda kutlanan vergi haftalarında olduğu gibi yine amaçlarının “Vergide gönüllü uyumu artırmak” için mükellef-vergi dairesi uyumunu sağlamaya yönelik çalışmalar olduğunu söyleyen Vidinli, 'Amacımız; vergi ödemede gönüllü uyumu artırmakla birlikte kayıtıdışılığı asgariye indirip vergiyi tabana kadar yayarak herkesin mali gücüne göre adaletli bir şekilde vergi ödemesini sağlamaktır. Bunu talep edebilmek içinde mükelleflerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini mükellefler nezdinde işkenceden çıkartılıp, anlaşılabilir şekliyle en kısa zamanda, güven verecek şekliyle olmasını sağlamaya yönelik olacaktır. Vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğu bilincinin yaygınlaşmasının ana koşullarından birisi de ödenen vergilerin yerinde harcanıp harcanmadığı ile de ilişkilidir. Bunu sağlayacak olan idarenin de hesap verebilir ölçüde şeffaf olması gereklidir. Kamuda hizmet kurumlarının etkin ve verimliliği arttıkça idare olarak görevimizi yerine getirdiğimiz kanısına ulaşacağız. Kamunun bütün birimlerinin hizmet yarışı vergiyi tabana yaydığımız kanaatini oluşturacak ve vergide beklenen gereklilik ve rasyonel fayda sağlanmış olacaktır. Daha güzel yarınlar için vergimizi ödeyelim ve ödettirelim. Ülkemizin vergi haftası kutlu olsun.” diye konuştu.
Kaynak: İHA