Darkale'de Turizm Amerikalılarla Başlıyor

Amerika, Kanada ve Yeni Zelanda'dan olmak üzere her yıl ülkemize on binlerce yabancı turist getiren Amerikan NEON TOURS Turizm Şirketi, Darkale Köyü’nü de tur programlarına eklemek amacıyla incelemede bulundu.

Darkale'de Turizm Amerikalılarla Başlıyor
Amerikan tur şirketi Neon Tur'un Kontrat Müdürü Pelin Satıcı, Seri Gruplar Operasyon Müdürü Osman Akpınar ve Rezervasyon Müdürü Gökhan Alkaya, geçtiğimiz günlerde Darkale'ye geldi. Köyde detaylı inceleme yaptılar. Manisa Valiliği Turizm Danışmanı Metin Çelik ve İl Kültür Müdürü Erdinç Köse aracılığıyla, tarihi Darkale 'nin yenilenmesi ve turizme kazandırılması alanında Manisa İli genelinde örnek olabilecek çalışmalar yürüten Darkale Yenileme Projesi Ekibi'nin daveti üzerine Darkale'ye gelen tur şirketi yetkilileri, buraya hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Tur yetkilileri, köyün tarihi dokusunun, mimarisinin, dar sokaklarının çok etkileyici olduğunu ve halen sürdürülmekte olan bozulmamış doğal köy yaşantısının Amerikalı turistlerin çok ilgisini çekeceğini belirtirken, Darkale'yi 'Hidden Treasure ' (Gizli Kalmış Hazine) olarak nitelendirdiler.

BERGAMA 'DAN SONRAKİ DURAK OLACAK

Neon Tur'un Çanakkale Truva'dan başlayarak Bergama, İzmir, Efes rotasını izleyen turist gruplarının Bergama'dan sonraki durağı Darkale olacak. Amerikalı tursitlere Darkale'de köyün yöresel tatlarının yer alacağı yemek eşliğinde “Darkale Barana” havalarından oluşan halk müziği ve halk oyunlarından oluşan bir program sunulacak.

Şirket yöneticisi Pelin Satıcı, bir gizli kalmış hazine durumundaki Darkale Köyü 'nün varlığından ilk defa haberleri olduğunu, bozulmamış geleneksel köy yaşantısı, halk kültürü ve folkloru ile birleşen tarihi ve mimari dokunun kendilerini çok etkilediğini söyledi. Satıcı, her yıl Türkiye 'ye getirdikleri 5 binin üzerinde Amerikalı, Kanadalı ve Y.Zelandalı turistin buraya hayran kalacağını da belirtti.Darkale Yenileme Projesi Koordinatörü Şule Doğan ise,köydeki turizmin yabancı turistlerle başlayacak olmasından heyecan duyduklarını kaydetti.
Kaynak: İHA