Çukurova Belediyesi Halk Oyunlarında Birincilik İçin Yarışacak

Çukurova Belediyesi halk oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk Oyunları Adana İl Birinciliği Yarışmasına 150 yarışmacı ile 7 kategoride katılıyor.



Adnan Menderes Kapalı Spor Salonunda pazar günü yapılacak Adana il birinciliği yarışmasına Çukurova Belediyesi de 150 yarışmacı ile birlikte katılıyor. Yaklaşık 70 yarışmacı ekibin katılacağı ve 8 kategoride gerçekleşecek yarışmaya 7 kategoriye katılacaklarını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, halk oyunlarını gelecek nesillere taşıyıp ve zenginleştirerek yaşamasını sağlamanın önemli bir toplumsal görev olduğunu belirtti.

Başkan Arıkan, 'Çukurovalıların yanı sıra Seyhan ve Yüreğir ilçelerinden birçok
vatandaşımız, Kültür Müdürlüğü bünyesinde açtığımız ücretsiz halk oyunları kurslarımıza katılıyor. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen bu kurslarda bugüne kadar 2 bin 500 kursiyerimize sertifika verdik. Ciddi bir kurs sürecinde öğretilen halk oyunları ile hem bireylerin hayatlarını renklendiriliyor, hem de kültürümüzün bir parçasını yaşatmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz Pazar günü yapılacak yarışmada tüm kategorilerde birincilik için mücadele edecek ve bölge birinciliğine hazırlanacaklarına da inanıyorum.” dedi.

Çukurova 'nın bir kültür kenti olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Arıkan, kursların her yaştan ve her kesimden ilgi görmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.