CHP İl Başkanı Ali Peri, Kurultayı Değerlendirdi

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, “Çok başarılı bir şekilde gerçekleşen kurultayımız ve sonuçları hem partimiz hem de Türk siyaseti ve ülke geleceği açısından başarılı ve olumlu neticeler doğuracaktır” dedi.

CHP İl Başkanı Ali Peri, Kurultayı Değerlendirdi
Kurultay için gittiği Ankara'da bir açıklama yapan Peri, “Kurultayımız gerek katlım oranı ve gerekse de sonuçları açısından çok başarılı geçmiştir. Aynı 3 Nisan Gaziantep ön seçimlerinde olduğu gibi CHP'liler tam bir demokrasi şöleni yaşamış ve yaşatmıştır. Özellikle kadınlarımıza yüzde 33 kota verilmesini içeren madde ve aynı şekilde gençlerimize yüzde 10 kota tanınması, hem partimiz hem de Türk siyaseti için çok önemli ve geleceğimizi belirleyici bir adım olmuştur. Ayrıca bundan sonraki seçim süreçlerinde adayların belirlenme yöntemlerine ilişkin önseçim ağırlıklı kararlar ve özellikle üyelerimizin parti içi ağırlıklarının artması, parti içi katılımcı demokrasinin uygulanması adına büyük adımlardır. Bu tüzüğün bize söylediği odur ki, bundan sonra partimizde çalışan, emek veren, zaman ayıran partililerimiz söz söyleme ve politika belirleme şansına da sahip olacaktır ' diye konuştu.

CHP'nin her zaman olduğu gibi dinamik, hareketli, çoğulcu demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve konuşma özgürlüğüne inanan bir parti olarak, ülkenin demokrasi bayrağını yine en öz saflarda taşıyacağını ve örnek olacağını kaydeden Peri, şunları söyledi: 'Ben, bu süreçte Ankara'ya kadar gelerek kongremizin büyük başarı ile gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm Gaziantep delegelerimize ve kongremizi takip eden partililerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Gaziantep örgütü Ankara'da farkını ortaya koymuş ve partisine katkısını en üst düzeyde gerçekleştirmiştir. Bundan sonra bizlere düşen, kongre sürecimizin ve yeni tüzüğümüzün açtığı yolda ilerleyip CHP Gaziantep örgütünü ülkenin en başarılı ve lider örgütlerinden birisi yapmaktır. Bu sürece katkı veren ve bundan sonra da verecek olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Kongre bitmiştir. Fikirler söylenmiş, kararlar alınmıştır. Bundan sonra hepimiz ülkenin ve partinin neferleri olarak yine aynı çatı altında kolkola yolumuza devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA