Çakır: Vergi, Kalkınmanın Temelini Oluşturuyor

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, verginin zihinlerde, herkesin parasından kazancından fedakârlık yaptığı bir dilim olarak addedilse de ülkedeki gelişmişliğin, kalkınmışlığın ve yürütülen çalışmaların, verilen hizmetlerinde kaynağını oluşturduğunu söyledi.

Erzincan'da 'Vergi Haftası' kapsamında İl Defterdar Vekili Musa Koçulu, Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Taşdemir ve Gelir Müdür Vekili Oğuzhan Erdoğan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır 'ı makamında ziyaret ederek, haftanın önemine dair bilgi verdi. Erzican Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bu yıl 23.'sü düzenlenen 'Vergi Haftası'nı birlikte icra edeceklerini ifade etti.

Gelişmiş toplumlarda, kalkınmış topluluklarda, bu konuda herkesin samimiyet düzeyi, özellikle de kazandığını kamu hakkı olarak gördüğü dilimi ödemesiyle bu gelişmişlik ve kalkınmışlığın orantılı olduğunu belirten Çakır, 'Ülkemizde de son dönemlerde özellikle son üç dönemde ortaya çıkan olumlu tablo ile aslında bu konuya verilen önemin doğrudan bağlantılı olduğunu ifade edebiliriz. Bugün hizmet konusunda sağlıkla, eğitimle, ulaşımla, adaletle ilgili tüm alanlarda kat edilen bir mesafe varsa bunun arka planına baktığımız zaman, disiplinli bir mali yönetimin ve vergilendirme ile ilgili oluşturulan sempatik kanallarında bu işte çok büyük katkısı var. Biz bunu yerel yönetimler olarak da bir fiil yaşıyoruz. Topluma çok faydalı olduğunu düşündüğümüz bir konuyu başbakanımızla, bakanlarımızla paylaştığımızda hemen bu konuyla ilgili olarak bir analiz yapıldığını, gelir gider analizi içerisinde istenilenlerin maliyetlerinin karşılanıp, karşılanamayacağı ile ilgili bir analiz yapıldığına şahit oluyoruz. Eğer bunu kaldırabilecek bir güce sahip isek talebimiz olumlu karşılanıyor. Ama aksi bir durum söz konusu ise bununla alakalı geleceğe dair bir planlama yapılması gerektiği vurgulanarak, önü kesilmeden ama hemen de karşılanmadan bununla ilgili bir planlamaya vurgu yapılıyor. Vergi haftası münasebetiyle bizlere gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Defterdar Vekili Musa Koçulu ise şunları ifade etti: 'Toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990'dan bu yana geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz 23. 'Vergi Haftası'nı bu hafta itibariyle kutluyoruz. Bu kapsamda valimizin ziyaretinden sonra belediye başkanımızı da ziyaret ediyoruz. Hafta kapsamında mükelleflerimize ve öğrencilerimize yönelik faaliyetlerimiz ön planda olacak. '