Büyükşehir Belediyesi Kar Yağışı Nedeniyle Önlemlerini Arttırdı

Meteorolojiden alınan soğuk ve kar yağışlı hava uyarısı nedeniyle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çeşitli önlemler aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kar Yağışı Nedeniyle Önlemlerini Arttırdı
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kentin kritik noktalarında nöbet tutuyor.

155 araç ve 315 personelle yolların kapanmaması için hazır bekleyen ekiplere İSU ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de yardımcı oluyor. Yoğun mesai ile çalışan Büyükşehir ekipleri şuan itibari ile kapalı yol bunmadığı bilgisini verdiKarla mücadele ekipleri kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için birçok farklı noktaya konuşlandırıldı. Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yaklaşık 243 köy ve 606 mahalleye ulaşımı sağlayacak yollarda vatandaşların yolda mahsur kalmamaları için görev yapıyor. Greyder, loder ve tuzlama araçları ile yolları açık tutmaya çalışan ekipler 24 saat yoğun kar mesai yapıyor.İzmit merkezdeki kontrol noktalarından bazıları Umuttepe Hastanesi Güzergahı, Gündoğdu Konutları, Radar Yolu, Cezaevi Köprüsü, Yenidoğan Köprüsü, Adalet Köprüsü, Yeni Gölcük Yolu Kavşağı, Bağçeşme Mezarlık Yolu, Rasathane Yolu Turgut Konutları, Eski İstanbul Yolu, Erenler Cedit Konutları, Alikahya Kadın Doğum Hastanesi yollarında bulunuyor. Ayrıca diğer ilçelerde birçok noktada ekipler vatandaşların olumsuzluklar yaşamaması için çalışıyor. Büyükşehir ekipleri ayrıca don olaylarının önüne geçmek amacı ile şehrin önemli noktalarında tuzlama araçları ile çalışma yapıyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma vasıtalarını kullanması zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmaması uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, son yılların en soğuk kışının yaşadığı bu günlerde zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarını kullanmamaları seyahatlerinde toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda uyardı. Yetkililer, kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini beklediklerini bunun içinde her türlü önlemin alındığını kaydetti.
Kaynak: İHA