'Bursa'da Korsan Servis Araçlarına Geçit Verilmeyecek'

Bursa’da ilçelerden aldıkları plakalarla şehir içinde kaçak taşımacılık yapan işletmecileri uyaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 20 gün içerisinde 864 araç hakkında yasal takip başlatıldığını, 300’ü aşkın aracın da bağlandığını söyledi.

Denetimlerin artarak süreceğini belirten Başkan Altepe, “Bu işin geçiştirilecek bir tarafı yok. Tek çare, belediyemizden legal plakaların alınmasıdır.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BURULAŞ 'ta Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydın 'la bir araya geldi. Bursa 'da yapılan kaçak servis taşımacılığına değinen Başkan Altepe, binin üzerinde kaçak çalışan servis olduğunu, bu tür oluşumlara kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Denetimler sonucu son 20 gün içerisinde 864 araç hakkında yasal takip başlatıldığını, 300 'ü aşkın aracın da bağlandığını belirten Başkan Altepe, “Denetimler artarak sürecek. Bizim buradaki amacımız kaliteyi yakalamak. Bursa bir kalite şehridir. Ulaşımda yaşanan sorunların çözülmesi gerekiyor. Sektörün dinamikleriyle birlikte aldığımız bu kararın, tüm ayrıntılarıyla birlikte en etkin şekilde uygulanacağını belirtmek istiyorum. Amacımız esnafımızın mağdur olmamasıdır. Buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yasal servis plakalarının Büyükşehir Belediyesi 'nden temin edilebileceğini, bununla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Altepe, servis taşımacılığı yapan tüm araçların kayıt altına alınmasını istediklerini dile getirdi. Servis taşımacılığında yeni düzenlemeler yaptıklarını anlatan Başkan Altepe şunları kaydetti: 'Kaçak taşımacılığı durdurmak için Bursa Servis Aracı İşletmeleri Odası 'nın da başvurusuyla çalışmalar başlattık. Bursa 'da servis taşımacılığı yapan her aracın legal hale gelmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın 'S 'plakalarını büyükşehir belediyemizden alabilmeleri için tüm hazırlıklar tamam. İlçe belediyelerinden alınan plakalar, büyükşehir belediyesi sınırları genişlese de burada geçerli olmayacaktır. İlçe belediyelerinden alınan plakalar, söz konusu ilçe ile büyükşehir arasında yapılan taşımalarda, belirlenen güzergahlarda geçerli olacaktır. Bursa şehir merkezinde bu konuda faaliyet gösteremeyeceklerdir.'

FİYATLAR MAKUL

Konuşmasında şehir merkezinde legal taşımacılık yapmaya yarayacak plakaların fiyatları konusuna da değinen Başkan Altepe, uzun araştırmalar sonucu piyasanın alım gücüne yönelik bir fiyatlama politikası izlediklerini ifade etti. Başkan Altepe, “Bizim burada belirlediğimiz rakamlar, piyasa fiyatlarına göre çok uygun rakamlardır. Plaka başına 101 bin TL gibi bir fiyat belirledik. Bu rakamın dışında bir beklentinin karşılanması mümkün değil. Önümüzdeki günlerde bu rakamlar artabilir fakat kesinlikle düşmeyecek. Esnafımızın bunu bilmesini istiyorum.” dedi.

Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Sadi Aydın da özellikle servis taşımacılığında kaçak olarak hareket etme arzusunda olan, korsan ve ilçe plakası alarak rant elde etmek isteyen art niyetli gruplara karşı ödün verilmemesini istedi. Başkan Aydın, şöyle devam etti: “Son zamanlarda 'S 'plakası yetersizliği yönünde hem bizim hem de dışarıdan şirketlerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiniz, bizi desteklediniz. Plaka ihalesi yapmakla sektörümüze büyük katkı sağladınız. Eğer illegal çalışanlar plakanın olmayışından yakınıyorlarsa, bu güzel bir çözüm, güzel bir işarettir. Yerinde bir karardır, teşekkür ediyoruz. Plakalar, serbest piyasada 135 bin ile 150 bin TL arasında seyrederken, siz alım gücünü de dikkate alarak 101 bin TL gibi bir fiyat belirlediniz.” Sadi Aydın, esnafın birden fazla plaka almasına imkan tanınmasını istedi.