Bursa-Ankara Yolunda Tır'lar Kar Yüzünden Bekletiliyor

Bursa-Ankara karayolunun kapanmasına engel olmak isteyen trafik ekipleri, TIR ve zincirsiz araçları İnegöl ilçesinde bekletiyor.

Bursa-Ankara Yolunda Tır'lar Kar Yüzünden Bekletiliyor
Yoğun kar alan Mezitler bölgesinde ulaşımda aksaklık yaşanmazken, TIR'ların bekletildiği İnegöl Küçük Sanayi Sitesi garaja döndü. İnegöl'e bağlı 58 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

İnegöl -Bozüyük arasındaki Mezitler bölgesinde TIR harici diğer araçların geçişlerine, zincir takmaları halinde izin veriliyor. TIR'lar ise Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümü'nde ve Kaplan Petrol İstasyonu önündeki alanda bekletiliyor. Dün geceden beri bekleyen TIR sürücülerinden bazıları, yollarına devam edebilmek için bir an önce geçişlerine izin verilmesini bekliyor.

Balıkesir'den Adana'ya gitmek isterken İnegöl'de zorunlu mola veren TIR sürücüsü Vahit Güngören, saatlerdir sanayi sitesinde beklediğini belirterek, 'Saatlerce burada bekliyoruz. Günlük mal götürdüğümüz için ceza ödemek zorunda kalacağız. Bir an önce yolun açılmasını bekliyoruz ' dedi.

Yar yağışının etkili olduğu dağ köyleri ile İnegöl'ün bağlantısı da kesildi. İnegöl'e bağlı 58 dağ köyü ile ulaşım sağlanamazken, Karayollarına ait 3 ekip Halhalca, İnegöl Belediyesi'ne ait bir ekip Oylat tarafında yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri ise ana arterlerde kar küremesi yaparak vatandaşların rahat bir şekilde yürümesini sağlıyor.

Çocuklar ise okulların tatil edilmesi üzerine kar topu oynayarak karın tadını çıkarıyor.
Kaynak: İHA