Burhaniye’de Çiftçilere Destekleme Uyarısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce çiftçiler desteklemeler konusunda uyarıldı.

Burhaniye’de Çiftçilere Destekleme Uyarısı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileri ve ilçedeki banka yetkilileriyle toplantı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, çiftçilerin destekler konusunda bilgi almak için kendilerine gelmelerini istedi. İlçede çiftçileri AB fonlarından sağlanan desteklerden yararlanmaya çağıran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, Türkiye 'deki 13 bankanın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile protokol imzaladığını bildirdi

Çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını bildiren müdür Dursun Okur, “Yaptığımız toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir Müdürlüğü 'nden proje başvuru yönetimi sorumlusu Erdal Poyrazlı, kontrol uzmanı Sinan Ünal ve ödeme talep uzmanı M.Ali Aksoy ilçemizdeki banka yetkililerine destekleme uygulamalarıyla ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya Ziraat bankası müdürü Nigar Savaş, Halkbank Müdürü Güven Çelik ile banka çalışanlarından Devrim Önder, Yapı Kredi müdür vekili Dilek Çetinkaya, Vakıfbank 'dan Selda Kalaycıoğlu, Denizbank müdürü Lütfi Çetinkaya, ve İş Bankasından Gökhan Davran katıldı. Destekleme kurumu canlı hayvan hariç ağıl ve ahır yapımı ile ekipman alımlarında destek sağlamaktadır. Çiftlerimizin desteklerden yararlanmak için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Desteklemelerle ilgili geniş bilgi almak isteyen çiftçiler müdürlüğümüze de başvurabilirler” dedi.
Kaynak: İHA