Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür…

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisi Burcu Yavuz, Erzurum’daki Afgan mültecilere gösterilen yakın ilgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür…
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisi Burcu Yavuz, beraberinde Erzurum Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü 'nden bir heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler 'i ziyaret etti. Başkan Küçükler 'le, Erzurum 'daki Afgan mültecilerin durumlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunan Yavuz, Büyükşehir Belediyesi 'nin bu konuda sergilediği hassasiyet ve yakın ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Erzurum 'da 550 Afgan mültecinin yaşadığı bilgisini veren BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisi Burcu Yavuz, söz konusu sığınmacıları barınma ihtiyaçlarından sosyal ve ekonomik durumlarına varıncaya kadar yakından takip ettiklerini belirterek, “Sığınmacılarla ilgili olarak yürütülen her türlü çalışmayı yakından takip ediyor, bu konularda Birleşmiş Milletleri (BM) bilgilendiriyoruz. Erzurum 'da Afgan sığınmacılara yönelik gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Büyükşehir Belediyesi 'ne de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KÜÇÜKLER: ONLAR BİZİM MİSAFİRLERİMİZ VE BİZDE MİSAFİR BAŞLARA TAÇ EDİLİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, Erzurum 'daki Afgan sığınmacıların, üzerinde hassasiyetle durdukları bir konu olduğunu belirtti. Mültecilerin barınma ihtiyaçlarından, giyim, gıda ve diğer tüm ihtiyaçlarına varıncaya kadar her an yanlarında olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Küçükler, koordinasyon yetersizliğinden yakındı. Mültecilerin tamamına ulaşabilme ya da sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturabilme anlamında yeterli koordinasyonun sağlanmasını arzuladıklarını vurgulayan Küçükler, bu eksikliğin bir şekilde ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum 'daki Afgan mültecilere barınma noktasında yardımcı olmaya çalıştık. Genç sığınmacılar için Türkçe okuma yazma kursları açtık, dil eğitimi verdik. İhtiyacı olana giyim ve gıda; mutfak araç ve gereçlerinden battaniye, döşek, yorgan ve çeşitli ev eşyalarına kadar yardım dağıtımlarımız oldu. Yine Afganlı ailelere kıyın kömür yardımında bulunduk. İlerleyen günlerde yine sığınmacı gençlere yönelik mesleki kurslar açmayı planlıyoruz” dedi.Mültecilerin sonuç itibariyle Erzurum 'da misafir olduklarının altını çizen Küçükler, “Bizim kültürümüzde misafir başa taç edilir. Biz de sahip olduğumuz bu kültür ve aldığımız terbiyenin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA