Beyninden Portakal Büyüklüğünde Ur Alındı

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde, beyninde portakal büyüklüğünde ur bulunan hasta, 9 saat süren ameliyatla hayata döndü.

46 yaşındaki Besra Çiftçi 'nin ameliyatını, beyin cerrahi uzmanı Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu, anestezi uzmanı Dr. Demet Çınar ve ekibi yaptı.


Opr. Dr. Zincircioğlu, dört çocuk annesi Çiftçi 'nin yaklaşık iki yıldır baş ağrısı ve baş dönmesi, yaklaşık 6 aydır da sağ gözünde görme kaybı ve aynı dönemde koku alamama şikayetleriyle hastanenin beyin cerrahi polikliniğine başvurduğunu söyledi. Hastanın son bir aydır koku alma fonksiyonunun tamamen kaybolduğunu, sağ gözünün 1 metre öteyi göremez hale geldiğini belirten Zincircioğlu, tetkiklerde beynin ön tarafında portakal büyüklüğünde, koku almasını sağlayan sinirden köken alan dev bir ur tespit ettiklerini söyledi. Bu ur, görmeyi sağlayan siniri de sıkıştırdığı için hastanın sağ gözünde görme kaybına sebep olduğunu, 9 saatlik bir ameliyatla başarılı bir şekilde aldıklarını aktardı. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra odasına çıkardıklarını, baş ağrılarının tamamen geçtiğini, görme ve koku kaybının da iyileştiğini ifade etti.


Beyindeki ur çok büyük olduğu için devlet hastanelerinde bu tür ameliyatların fazla yapılmadığını vurgulayan Dr. Çınar ise genellikle araştırma ve uygulama hastanelinde yapıldığını söyledi. Riskli bir ameliyat olmasına rağmen hastanın isteği üzerine yaptıklarını belirten Çınar, ekip olarak mutlu olduklarını kaydetti.


Yaklaşık iki yıldır baş ağrısı ve baş dönmesi yüzünden çok zor günler geçirdiğini anlatan Besra Çiftçi de, “Artık başım ağrımıyor. Sağ gözüm görmeye başladı ve kokuyu da hissedebiliyorum. Beni bu dertlerden kurtaran doktor ve ekibinden Allah razı olsun.” dedi.