Belediyeden Kaybedeni Olmayan Turnuva

İzmit Belediyesi, son yıllarda uluslar arası gençlik projeleri kapsamında oldukça başarılı işlere imza atıyor.

Belediyeden Kaybedeni Olmayan Turnuva
AB gençlik projeleri ile farklı ülkelerin gençlerini Türk gençleriyle bir araya getiren İzmit Belediyesi, zaman zaman ülkemizden gençleri yurt dışına gönderirken, kimi zaman da dış ülkelerden gelen konukları kentimizde ağırlıyor.

Bu organizasyonlarda resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla kollektif çalışmalar yapan İzmit Belediyesi, son olarak İngiltere 'den gelen Somalili bir gurup genci ağırladı. Living and Learning Abroad 3 projesi kapsamında İngiltere 'nin Bolton şehrinden gelen ve milli oyuncumuz Tuncay Şanlı 'nın formasını giydiği Bolton Wanderes kulübü taraftarı olan Somalili gençler, 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi 'nde kalan çocuklarla birlikte çeşitli çalışmalar yaptı.

Ülkeler arası iyi ilişkilerin gelişmesinde sportif yarışmalara odaklanan proje kapsamında Doğu Kışla Spor Tesislerinde 4 takımın katıldığı bir futbol turnuvası düzenlendi. Hemen hepsi Tuncay Şanlı hayranı olan Somalili gençlerin Bolton Wanderers forması giydiği turnuvada Protokol, Basın Karması ve 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi yer aldı. İzmit Belediyesi 'nden belediye meclis üyesi Muammer Biner,Başkan Yardımcıları İbrahim Bulut ve Ayhan Acar 'ın da forma giydiği turnuvada, Bolton Wanderers Kulübü Vakfı projeler koordinatörü Ben Laycock ve Bolton Wanderers altyapı teknik direktörü Paul Makinson da yer aldı. Geçen yıl iki farklı proje için kentimize gelen Somalili gençler bu ziyaretten de unutulmaz anılarla İngiltere 'ye döneceklerini söyleyerek Türk yetkililere konukseverlikleri nedeniyle teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA