Belediye Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin sağlık alanındaki eğitim çalışmaları kapsamında belediye personeline “Acil ve İlkyardım” eğitimi verildi.

Belediye Personeline İlkyardım Eğitimi Verildi
Eğitim semineri ile ilgili bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 'nün düzenlemekte olduğu seminerlerin periyodik olarak devam ettiğini söyledi. İlkyardımın insan hayatının kurtarılmasında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tuna, “Her yıl yaptığımız gibi bu yıl da mesleki ve sağlık seminerlerine devam ediyoruz. Eğitimin yaşı ve sınırı yok. İnsanlara hayatın her alanında her zaman gerekli olacak bu eğitimlerin verilmesi gerekiyor. İlkyardım, kendimiz ve çevremizdeki insanlar için hayatımızdaki en önemli safhalardan biridir” dedi.

İlkyardımla ilgili semineri ise Toroslar Belediyesi Kurum Hekimi Dr. Uğurcan Üstandağ verdi. Merkez binada verilen seminerde ilkyardım uygulamalarını sinevizyon eşliğinde anlatan Dr. Üstündağ, kazalarda hayati önem taşıyan temel ilkyardım uygulamalarının yanı sıra nefes kontrolü, kalp atışı ve diğer hayati fonksiyonların nasıl sağlanacağını ayrıntılı olarak aktardı. Her vatandaşın ilkyardım konusunda eğitimli olması gerektiğini belirten Dr. Üstündağ, “Bilinçli müdahaleler hastayı hayata döndürebilir. Bilinçsizce yapılan müdahalelerse ölümüne sebebiyet verebilir” diye konuştu.

Özellikle iş ve trafik kazalarında ilkyardım uygulamasından önce olay yerinin güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Üstandağ, “İlkyardım ile amacımız; şahsın hayati tehlikesi varsa onu ortadan kaldırmak, yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirmek ve hastanın daha da kötüleşmesini önlemektir. Zamanında basit ve etkili bir ilkyardımla hastanın ya da yaralının hayatı kurtulabilir. Ama ilkyardım uygulamasına başlamadan önce zaman kaybetmeden yardım çağrılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Acil ve İlkyardım” eğitiminin Park, Bahçeler ve Teknik Hizmetler Müdürlüğü 'nde çalışan personele de verileceği bildirildi.
Kaynak: İHA