Belediye Başkanları Kuracakları Elvanlı İlçesi İçin Destek İstedi

Mersin’de Elvanlı adıyla kurulacak yeni ilçenin çatısı altında birleşmek isteyen Çeşmeli, Tömük ve Kargıpınarı beldesinin belediye başkanları destek istedi.



Mersin Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli, Tömük ve Kargıpınarı Belediye Başkanları Elvanlı ismiyle yeni kuracakları ilçeye destek için Hepkon Tower Otel 'de bir araya geldi.


Çeşmeli Belediye Başkanı Halil İbrahim Dur, Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım ve Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, 14 'üncü ilçenin kurulması için kamuoyundan destek istedi. Başkanlara Kocahasanlı Belediye Başkanı Kerim Köken de destek verdi.

Başkanlar adına konuşan Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, 3 belde ve 14 köy olarak Erdemli ilçesinden ayrılarak, Elvanlı adıyla kurulacak yeni bir ilçe olmak istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile defalarca görüşmeler yaptıklarını ve desteğini aldıklarını ifade eden Şahin, ayrıca Ankara 'da CHP, MHP ve AK Parti Mersin milletvekilleri ile hem ayrı ayrı, hem de bir arada görüşmeler yaparak, destek aldıklarını dile getirdi.

Erdemli ilçesinin mevcut sorunların üstesinden zor geleceği düşüncesiyle böyle bir karar aldıklarını vurgulayan Şahin, 3 beldenin coğrafi ve sosyoekonomik konumunun birbiriyle son derece bağımlı olduğunu kaydetti.


Sosyal ve ekonomik hayat iç içe geçmiş olduğu gibi birleştikleri halde daha güçlü bir teşkilatlarının olacağına inandıklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti: “Her birimizin ayrı ayrı belediye yapılanmaları yerine birleştiğimiz de daha güçlü bir itfaiye teşkilatımız, daha güçlü bir sulama birliğimiz ve daha güçlü yeni bir ekonomik program sansımız olacağını düşünerek 3 belde ve kuzeyimizde bulunan 14 köy birleşerek ilçe olma kararını aldık. Köy muhtarlarımız ihtiyar heyetleriyle birlikte köy karar defterlerine böyle bir ilçe yapılanmasına destek verme kararı aldılar. Bu kararları da Erdemli Kaymakamlığına ve Mersin Valiliğine sunduk. İlçemizin adını Elvanlı ilçesi olarak belirledik. Elvanlı geçmişte Osmanlı İmparatorluğu döneminde sancak görevini yapmış, Cumhuriyet döneminde de bucak görevi yapmış bir yerleşim merkezimizdir. Bu sebeple Elvanlı ilçesi isminin daha kapsayıcı ve birleştirici olarak gördüğümüz için Elvanlı isminde mutabık kaldık.”

Üç beldenin altyapı olarak çok fazla bir sorunu olmadığını da belirten Şahin, ancak gelişim adına önemli çalışmalara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bölgeye yönelik yabancı turist ilgisinin günden güne arttığını işaret eden Şahin, “Üç beldede geçtiğimiz günlerde 30 tane Rus milletvekili daha konut almıştır. Ayrıca bu 3 beldede, bin 400 Hollandalı ve Belçikalı vatandaş konut sahibidir. Yani her türlü gelişmeye açık bir konumdayız. Geçtiğimiz dönemlerde Davultepe beldesi 6-7 bin nüfus iken Mezitli ilçesi olduktan sonra 12 ay yerleşik duruma gelmiş ve nüfusu 30 binlere tırmanmıştır. Bizim de 3 belde olarak nüfusumuz; yazın 250 binlere tırmanmaktadır.” şeklinde konuştu.


Adrese dayalı kayıt sistemi kapsamında üç beldenin toplam nüfusunun 37 bin 800 kişi olduğunu anlatan Şahin bunun ise Türkiye ortalamasına göre iyi bir sayı olduğunu söyledi.


İlçe olmalarının sorunlarının çözümünde büyük kolaylıklar getireceğine inandıklarını ifade eden Şahin şunları kaydetti: “Bizler ilçe talebinde bulunurken tüm potansiyellerimizi değerlendirerek bu kararı vermiş bulunmaktayız. İçe talebimizin değerlendirmeye alınarak kabulü hususunda gereğinin yapılacağına inanıyoruz.”