BBP: Çevik Bir Meydanı'nın İsmi Değiştirilsin

İzmir'in Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı'nda toplanan BBP üyeleri, 15.yıldönümünde 28 Şubat askerî darbesini protesto etti.

BBP: Çevik Bir Meydanı'nın İsmi Değiştirilsin
Meydanın isminin değiştirilmesi için 2 bin 500 imza toplayan BBP'liler, şehit Türk askerinin adıyla şereflendirilmesi için bunları belediyeye ileteceklerini söyledi. Basın açıklaması yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Çevik Bir hakkında savcılığa suç duyusunda bulunacaklarını da söyledi. Basın açıklamasına, BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket de katıldı.

Türk bayrakları ve parti flamaları taşıyan grup, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na ait, 'Demokrasi tankla değil, halkla denetlenir ' sözünün yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiş, cumhuriyetin kuruluş değerlerine ve demokrasiye yapılan saldırının 15. yılı sebesiyle Çevik Bir Meydanı'nda toplantıklarını belirten Başkan Yardımcısı Gürhan, 'Milletin iradesi üzerinde bir irade yaratma gayretinde olan bu kişileri tarih, millet ve vicdanlar affetmeyecektir. Görevimiz, hafızalarımızı diri tutmak ve bu kişileri adaletin tecellisine bir an önce teslim etmektir. ' dedi.

Basın açıklaması yaptıkları alana verilen 'Çevik Bir ' isminin, postmodern darbenin psikolojik etkilerine güzel bir örnek teşkil ettiğinin altını çizen Gürhan, '1997 senesinde, Müslüman mahallesinde salyangoz satanlara bu vefa müstehak mıdır? Sen nerede şehit oldun da ölümsüzleşecek adın? Sen nerede gazi oldun da yükselecek şanın? Hangi cephede kumandandın bilinmez ama cephe aldın da yürüdü tankın. ' şeklinde konuştu.

Demokrasiyi rafa kaldırmak ülküsü içinde olan, namlusunu halka çeviren birinin adının parka yakışmadığını söyleyen Gürhan, ülkesi ve milleti için vücudunu şarapnel parçalarıyla dolduran Mehmetçiğin isminin yakışacağını belirtti. Tarihi unutturmak isteyenlere rağmen unutmayacaklarını ifade ederek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözlerinden alıntı yaptı: 'Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. ' Çevik Bir'in, görevi süresince Ermeni soykırımıyla gündeme gelen Fransa Meclisi'nden, İngiltere ve ABD'den madalyalar aldığını hatırlatan Gürhan, dış devletlerin Bir'i el üstünde tutmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

'ÇEVİK BİR HAKKINDA SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAĞIZ'

BBP'nin halk adına, demokrasi adına hukuk mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, 'Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunan partimiz, Çevik Bir'in de Türk adaleti önünde yargılanmasına müdahil olacaktır. Herkes şunu bilmelidir ki 28 Şubat'ta demokrasiye balans ayarı yaptığını iddia edenler, bugün siyonist mason oluşumların baş localarında oturmakta, üstat olma mücadelesi içindedir. ' dedi.

Milletin değerlerini ve inançlarını iç tehdit olarak gören apoletlilere karşı mücadelelerinin süreceğini vurgulayan Gürhan, 28 Şubat sürecinde rol oynayan kişilerin de Ergenekon ve Balyoz davalarında olduğu gibi ciddiyetle sorgulanıp yargılanmasını istedi: 'Çünkü bizler, namlusunu halka çeviren tanka selam durmayan Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşlarıyız. ' Çevik Bir isminin, meydana millet tarafından verilmediğini de hatırlatan Gürhan, halkın adını şehit koyduğu şerefli bir Türk askerinin adının parka verilmesini ilgili makamlardan talep etti.

Basın açıklamasının ardından meydanın isminin değiştirilmesi için başlatılan imza toplama kampanyasına devam edildi. Yaklaşık 2 bin 500 imzanın toplandığı, bunların Buca Belediyesi'ne iletileceği öğrenildi.