Bayraktar: Fransa Anayasa Konseyi Soykırım Yanlışını Sarkozy’nin Suratına Çarptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fransa Anayasa Konseyinin, 1915 olaylarıyla ilgili, sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasanın iptaline ilişkin, "Fransa Anayasa Konseyi’ne teşekkür ediyorum.Bir yanlışı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin suratına çarptı. ' dedi.

Bakan Bayraktar, Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği 'nin, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği Trabzon-Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinliğine katıldı. Geceye İşadamı Ali Ağaoğlu 'nun yanı sıra yaklaşık 3 bin 500 vatandaş katılırken, salon tamamen doldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir mesaj gönderdiği gecede, Of'un kurtuluşunu anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.


'Of'umuzun kurtuluşu daim olsun. Allah vatanımıza, milletimize ilelebet esaret göstermesin 'diyen Bakan Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın kendisini aradığını ve Erdoğan 'ın Of 'lulara selam söylediğini aktardı. 1868 yılındaki sayıma göre Of'daki medrese sayısının 350 olduğunu, bu sayının Trabzon'dakilerin 3 katına denk geldiğini kaydeden Bayraktar, “İlçemiz, dinimize, kültürümüze, tarihimize, fen bilimlerine çok ciddi şekilde ilim adamları yetiştirmiştir. Onun için Oflu hocalar Türkiye'nin dört bir yanına yayılmıştır. 'dedi.

Of'un kurtuluşunun bir destan olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Atalarımız savaş sırasında çok zorluklar yaşadı. Kadınlar, kazma-kürek bulunmadığı için siperleri elleriyle kazdı. Bu nedenle Ofluların büyük sorumluluğu bulunuyor. Ben de arkasında hiç kimse olmayan bir Oflu olarak, Allah nasip etti. Bakan olarak karşınızda bulunuyorum. Biz Türkiye'nin hizmetindeyiz. Ben sizin hizmetinizdeyim. Türkiye Cumhuriyeti çok çekti. Sadece Trabzon, sadece Of da değil, Maraş, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır, Afyon, Sakarya da çok çekti.” diye konuştu.

“Sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan zihniyet geri tepti.” diyen Bayraktar, “Türkiye'nin geldiği noktayı görüyorsunuz. Fransa Anayasa Konseyi 'ne teşekkür ediyorum. Bir yanlışı Sarkozy'nin suratına çarptı. Ve Türkiye'nin geldiği nokta bellidir. Türkiye dünyada küresel bir güçtür. Türkiye'nin yıllık gayri safi milli hâsılası 1 trilyon dolara yaklaşmıştır. Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük fotoğraf budur. İnşallah Türk milleti payidar olacak, Türk milleti mutlu olacak. 'ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Bayraktar'a 61 numaralı Ofspor forması hediye edilirken, gecede Şevval Sam'ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı sahne aldı. Kendini müziğin ritmine kaptıran Oflular gece boyunca doyasıya eğlendiler, doyasıya horon teptiler.