Başkan Sakallı: Termal Turizmle Eskişehir’in Vizyonu Değişecek

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı Termal Yaşam Alanı (ESOPYA) Projesi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Termal turizmin Eskişehir için bir dönüm noktası olacağını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, 'Eskişehir'deki atanmışlar ve seçilmişler kısacası herkes bu projeye destek verirse Eskişehir'in kaderi değişir. ' diye konuştu.

Eskişehir 'in termal bölgesi için belirlenen Kızılinler Bölgesinde çalışmalar başlıyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı, ESOPYA Projesi'nin Eskişehir 'in önemli yatırım bölgelerini kapsadığını belirterek söz konusu projenin Odunpazarı sınırları içerisinde Kızılinler Termal Bölgesi olarak ele alınacağını ifade etti. Sakallı, proje içerisinde bulunan Kızılinler Köyü 'nün yanında Eşenkara Köyü 'nü de kapsadığını belirtti.


Türkiye 'nin termal turizm açısından önemli bir yeri olduğuna değinen Sakallı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın 2023 hedefleri içerisinde termal turizme önem verdiğine dikkat çekti. Başkan Sakallı, Eskişehir 'in de içinde bulunduğu dokuz bölgede termal tesisi yapmayı planlayan Bakanlığın bu projesi için Odunpazarı Belediyesi 'nin de çalışmalarını tamamladığını kaydetti. Sakallı konuşmasına şöyle devam etti: 'Kızılinler-Eşenkara projesi sadece bir belediyenin değil Tüm Eskişehir'in ortak projesidir. Bölgedeki termal turizm alanlarını ve kullanma dengesini korumak için çalışıyoruz. Bu proje Eskişehir'in gelecek tasarımındaki en önemli projektörlerden biridir. Eskişehir'deki atanmışlar ve seçilmişler kısacası herkes bu projeye destek verirse Eskişehir'in kaderi değişir. Eskişehir ya burada bir kırılma noktası meydana getirebilecek ya da daha önce olduğu gibi, birçok fırsatı kaçırdığımız gibi bunu da kaçıracağız. '

Projenin geliştirilmeye ve büyümeye son derece müsait bir alanda olduğunu ifade eden Sakallı, termal turizmin yanı sıra kamping, kür parkları gibi doğa turizmi ve su sporları gibi alternatif turizm faaliyetlerini de ele alacaklarını ifade etti. Sakallı, 'Bölgeyi 12 ay turizm yapılabilecek bir alan haline getirmeyi hedefliyoruz. ' dedi.