Başkan Korkut'tan Mumcu Açıklaması

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, medyada yer alan Mumcu Caddesinin tinercilerin mekanı olduğu şeklindeki haberlerde Erzurum'un tarihi ve önemli bir caddesinin çeşitli olumsuzluklarla eş tutulmasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Korkut, Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler arasında bu mahalle ve caddede tinerci barınağı olan metruk bina bulunmadığını belirtti.Ali Korkut, bu tür haberlerin bir semtin olumsuzluklarla anılmasına vesile olacağını anımsatarak 'Bir mahalle muhtarımıza dayandırılan haberde, Mumcu mahallesinin ve caddesinin tinerci yatağı olduğu, insanların saldırıya maruz kaldığına dair iddialar yer almaktadır. Yanılıyor olabilirim ancak Mumcu caddesinde tinercilere dayandırılan bir saldırı veya adli olay duymadım. Ayrıca bölgeyle ilgili olarak da Emniyet Müdürlüğü tarafından tespiti yapılmış böyle bir evde yok. Fen İşleri Müdürlüğümüze yıllık olarak bu bağlamda Emniyet Müdürlüğü kaynaklı yazı gelmektedir. Örneğin Emniyet Müdürlüğünün resimlerle tespit yaptığı, terk edilmesi nedeniyle tinerci veya başka kötü niyetli kişilerce kullanılan evler arasında Mumcu caddesi ve mahallesine dair bir adres bulunmuyor. Sultanmelik, Gavurboğan, Hasanibasri, Rabiahatun, Hacıcuma, Kadana mahallesi, Veyisefendi, Mirzamehmet gibi semtlerle ilgili 50 civarında metruk bina bulunmaktadır. Fen İşleri Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla bunların bir bölümü kaldırılmıştır. Bu yapıların kentsel dönüşüm bölgemizde olduğu düşünülürse çoğunun şimdi mevcut olmadığı anlaşılacaktır ' dedi.

METRUK BİNALAR NASIL YIKILIR?

Metruk binalar ile ilgili olarak süreç bina sahibi veya mahalle muhtarı aracılığıyla başvuru sonucu hazırlanan maili inhidam raporuyla gerçekleşiyor. Belediyelerin her binayı yıkma yasallığı bulunmadığı gibi, şikayete maruz binalar ile ilgili teknik raporun tutulması, ev sahibi veya muhtara tutanağın imzayla teslim edilmesi gerekiyor.
Kaynak: İHA