'Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Günümüz Balkan Türklüğü' Konferansı

Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Av.Özcan Pehlivanoğlu, Balkanların tarihin çok eski dönemlerinde dahi Türk toprağı olduğunu savundu.

'Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Günümüz Balkan Türklüğü' Konferansı
İlahiyat Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Günümüz Balkan Türklüğü ' başlıklı konferansa konuşmacı olarak Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM) Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu katıldı. Pehlivanoğlu, konuşmasında görsel belgelere de yer vererek, Balkanların tarihin çok eski dönemlerinde dahi Türk toprağı olduğunu söyledi. Vatan toprağını muhafaza etmenin önemine değinen Pehlivanoğlu, Bulgaristan'da 1984 ve 1989 yıllaraarasında ölen Müslüman Türklerin hiçbir dini vecibe yerine getirilmeden, haç simgesi altında toprağa gömüldüklerini iddia ederek, 'İşte devletiniz hükümranlık altındaysa, vatanınızı kaybederseniz bir gün sizi de bu toprağın altına haç simgesi altına gömerler ' diye konuştu.

Balkanların 550 bin kilometrekare yüz ölçümüne sahip olduğunu kaydeden Pehlivanoğlu, Türklerin buraya Osmanlı ile yerleşmediğini, Türk varlığıyla ilgili 4300 yıllık arkeolojik eserlere ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Balkan savaşlarında bu toprakların çoğunun kaybedildiğini ifade eden Pehlivanoğlu, bu bölgede yaşayan 53 milyon insanın 2 milyon 250 bininin Türk asıllı olduğunu öne sürerek, Yunan Krallığı'nın doğduğu Mora Adası'nın da Türk toprağı olduğunu ispatladığını kaydettiği Fransız haritasınıkatılımcılara gösterdi.
Kaynak: İHA