Bakanları Ziyaret Eden Niğde Heyeti Gümrük Müdürlüğü ve Teşvik İstedi

Niğde'nin ileri gelenlerinden oluşan bir heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti.

1999 yılında kapatılan gümrük müdürlüğünün yeniden açılmasını isteyen heyet, Niğde 'nin yeni çıkarılacak teşvik yasasından daha verimli yararlanabilmesi için destek istedi.


Ziyaretlere AK Parti milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi 'nin yanı sıra Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, iş adamı ve eski milletvekili Eyüp Doğanlar, OSBÜK üst kurul üyesi Mehmet Doğanlar ile iş adamı Lütfü Ede katıldı.

Niğde 'nin ihracat verilerinin bir raporla ortaya konduğu ziyarette heyet, Bakan Yazıcı 'dan Niğde Gümrük Müdürlüğü'nün açılması için destek istedi. Niğde 'de iki organize sanayi bölgesi bulunduğunu hatırlatan heyet, bu bölgelerdeki firmaların ürünlerinin büyük bir bölümünün ihraç edildiğini belirtti. Heyet, gümrük işlemlerinin dönemsel olmayıp yıl boyunca devam ettiğini vurguladı.


Niğde heyetinin Bakan Çağlayan ile görüşmesinde ise yakında açıklanması beklenen teşvik yasası gündeme geldi. Heyet, Niğde 'nin yeni çıkarılacak teşvik yasasından daha verimli yararlanabilmesi için bakandan destek istedi. Hazırladıkları raporu bakana sunan heyet, mevcut yasanın Niğde için etkili olamadığını anlattı. Niğde heyeti, Bakan Zafer Çağlayan 'a arsa tahsisinde yaşanan sorunlar ve enerji teşvikindeki problemleri de aktardı.