Avukatların Kar Altında Hak Arayışı

Denizli Barosu'na bağlı avukatlar, yargıda yapılan düzenlemelerin kendilerinde oluşturduğu sıkıntıları, kar altında protesto etti.

Avukatların Kar Altında Hak Arayışı
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan'ın da katıldığı eylem için bir grup avukat Denizli Adliyesi önünde toplandı. Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışının devam ettiği saatlerde adliye önünde toplanan avukatlar, kar yağışına aldırmadan basın açıklaması yaptı. Kar yağışının güzel görüntüler oluşturduğu eylemde konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yargıdaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avukatların hiçbir zaman kâr etme mücadelesi vermediğini belirten İlhan, 'Barolar ve onunmensupları olan avukatlar, kârımız azalıyor diye yollara düşmedik. Bazen siyasi davrandığımız söylendi ama paranın derdiyle konuştuğumuz hiç söylenmedi. Derdimizi hiç kimseyi kırmadan anlatmak derdindeyiz ' dedi.

Yargıda ve özel olarak avukatların geçirdiği bir çok sıkıntının olduğunu kaydeden İlhan, şöyle konuştu: 'Her çıkan yasadan sonra acaba bu sefer neyi kaybettik diye düşünmeye başlıyoruz. Biz avukatlar kendimizi ilgilendiren yasalar yapılırken dahi fikri sorulmayan, ancak kişiye özel yasaların iki gün içinde çıkmasına da tanıklık eden bir durumdayız. Özel yetkili savcı ve hakimlerin geniş yetkilerinin olduğu mahkeme salonlarında biz avukatlara binlerce sayfalık iddianameler karşısında 15 dakikalık savunmasüresi veriyorlar. Hatta bazen bunu da çok görüp duruşmadan men ediyorlar. Biz yoksak hukuk da yok, adalet de yok ' Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA