Antalya’ya 5 Yıldızlı Çocuk Rehabilitasyon Merkezi Yapılıyor

Antalya’da suça karışmış çocukların rehabilite edileceği, Avrupa standartlarında rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı.

Antalya 'nın Aksu ilçesine kurulacak ihalesi ve kontrolü Antalya İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen Sevgi Köyü inşaatının temeli atıldı. Sevgi Köyü 'nde suça sürüklenmiş ve suç mağduru erkek çocuklarına yönelik hizmet verilecek. Avrupa standartlarında hizmet verecek Sevgi Köyü toplam bin 730 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Kapalı alan içerisinde, idari bölümlerin yanı sıra yatakhane, TV ve etkinlik salonu ile derslik ve kütüphane de bulunacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesiyle yaptırılan Sevgi Köyü inşaatı ise 1 milyon 35 bin liraya ihale edildiği açıklandı. 29 Ağustos 2012 tarihinde tamamlanması hedeflenen Antalya Aksu Koruma ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi 'nin örnek bir projeye aday olduğu belirtildi. Sevgi Köyü 'nün içerisinde ayrıca atölye, bilgisayar odası, hobi salonu, yemek salonu, revir, çamaşır ve ütü odaları yer alacak.

Gençlerin tedavi süresince kalabilecekleri ve kendilerini ev ortamında hissedebilecekleri rahatlıkta ve konforda tasarlanan Aksu Sevgi Köyü, beş yıldızlı tatil köyünü aratmayacağı da açıklandı.