Antalya’da Sağanak Yağmur Altında 28 Şubat Protestosu

Antalya’da 28 Şubat post modern darbe, 15.yıldönümünde sağanak yağmur altında protesto edildi.

Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) 28 Şubat 1997 'de gerçekleştirilen post-modern darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Kışlahan Otel önü Kapalı Yol havuz başında sağanak yağmura rağmen toplanan 100 kişilik kalabalık 28 Şubat 'ı protesto ederek o dönemdeki darbecilerin de yargılanmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Diyanet Sen Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, darbenin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen o tarihi hiç kimsenin unutmadığını ifade etti. 28 Şubat 'ı zulüm, gaddarlık, adam kıyımı, öğrencilerin dışlanması ve Müslümanların Türkiye 'de zenci kabul edildiği bir dönem olduğunu hatırlatan Yıldırım, o tarihlerde ülkede Kur 'an kurslarına kilit vurulduğunu, başörtülü öğrencilerin dışlandığı bir gün olarak hatırlattı.

28 Şubat darbecilerinin yargılanmasını istediklerini ifade eden Yıldırım, 'Özellikle ortalarda gözükmeyen Çevik Bir 'in, İsmail Hakkı Karadayı 'nın o dönemlerin hesabını vermesini istiyoruz. Hakları geri alınan kardeşlerimizin haklarının da geri verilmesini talep ediyoruz. ' dedi.

Basın açıklamasının ardından 'darbeciler yargılansın' ve '28 Şubat 'ı unutmayacağız' diye sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.