Akşehir’de ‘Sağlık Olsun’ Çağrısı Yapılacak

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında zararlı alışkanlıklardan arınmış bir sevgi toplumunun oluşması temennisi ile ilçe halkının yakından tanıdığı simalarla “Sağlık Olsun” çağrısı başlatılacak.

Akşehir’de ‘Sağlık Olsun’ Çağrısı Yapılacak
Her türlü alanda bağımlılık tehlikesinin özellikle genç nüfusu ciddi anlamda tehdit ettiğini vurgulayan Yeşilay Akşehir Temsilcisi Faruk Başoğlu, “Bağımlılık kişinin kullandığı madde üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Bağımlılık bir kez geliştikten sonra, bir daha iyileşmesi hiç de kolay değildir” dedi.

Giderek artan bağımlılık oranlarının özellikle gençlik üzerinde hızlı bir artış göstermesinin ürkütücü olduğunu kaydeden Başoğlu, “Her anne baba çocuğunun bağımlı olmasını istemese de, maalesef her zaman kendi tesir alanında olmayan çocukları için top yekün bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Bu tehlike karşısında lütfen, 'Sağlık Olsun ' çağrısına güç verelim. Ya çağrıyı duyan ya da duyuran ve ya yaşayışımıza göre çağrıya uyan olalım” diye konuştu.

Kaynak: İHA