Ak Parti İlçe Başkanı Ezer;

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Ezer, milletin, 28 Şubat sürecinde yaşanan acıları hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ezer;
Mustafa Ezer yaptığı yazılı açıklamada, “Tarihe Post Modern Darbe olarak geçen, 28 Şubat 1997 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan bir takım kararların uygulamaya konulmasıyla, adeta ülke açık bir cezaevine dönüşmüştü ' dedi.

Ezer, bu süreçte insanların korkudan konuşamadığını, düşüncesini açıklayamadığını ve inancın gereğini yerine getiremediklerini ifade ederek şunları aktardı: 'Bu süreçte inancının gereğini yerine getirenler ya tutuklandı, ya da işinden oldu. Bütün bunların yaşanmasında, o kararlara imza atan ve uygulayan her fert sorumludur. Ancak onlar kadar o günkü meclis de sorumludur. Milletten aldığı yetkiyi kullanamayan, 28 Şubat kararlarına tek yürek olup karşı koyamayan, adeta kararı alanlara secde eden bir meclis, kendi onurunu koruyamamış, kendisiyle birlikte ülkeyi de zor bir sürece sokmuştur. 28 Şubat kararlarını alanlar ve uygulayanların mutlaka yargı önüne çıkartılarak hesap vermesinin en büyük dileğimizdir. O gün eğitimden, işinden, kazancından olanların da mutlaka mağduriyetinin telafi edilmesi gerekiyor.”Geçmişten ders alan milletlerin, geleceğe daha ümitle bakacağına kuşku duymadığını aktaran AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Ezer, 'Ülkemiz çok derin badireler atlattı. Dileğim odur ki, bütün bir toplum olarak, siyasi partiler başta olmak üzere, bütün sivil toplum örgütleri aynı duyarlılığı göstererek, yeni anayasa çalışmalarını hızlandırır ve tüm kurumların, yasalardan ve milletin iradesinden almadığı bir yetkiyi kullanmaları da tümden tarihe gömülür. Türkiye yeni sivil bir Anayasa ile geri dönülmez bir yola girer. Daha huzurlu, daha özgür, milletin iradesinin devletin ve toplumun bütün kurumlarına yansıdığı bir ülke olur” dedi.
Kaynak: İHA