Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanı Murat Kılıç, Müsiad Şubesi’ni Ziyaret Etti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanı Murat Kılıç, MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanı Murat Kılıç, Müsiad Şubesi’ni Ziyaret Etti.
MÜSİAD Erzurum Şubesi 'ne konuk olan Yavilioğlu, başta 'Lojistik Köy ' olmak üzere, Tebriz 'e düzenlenmesi planlanan uçak seferleri, kış oyunları tesislerinin işletmeye açılması ve sınır kapılarıyla ilgili olarak yürütülen çalışmalara 'tam destek ' sözü verdi.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı, AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve parti yöneticilerini ağırladı. Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Yavilioğlu ve İl Başkanı Kılıç, MÜSİAD 'a üye iş adamlarının Erzurum noktasındaki talep ve beklentilerine kulak verdi.MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, dernek olarak üzerinde çalışma yaptıkları bazı konulara değindi. Güvenli, Erzurum gündemini uzunca bir süre meşgul eden 'Lojistik Köy ' hususunda yeniden bir belirsizlik sürecine girildiğine dikkati çekerek, bu durumun bir an önce netliğe kavuşturulması gerektiğini kaydetti.Şube Başkanı Güvenli, “Lojistik Köylerin yapım süreçleri çeşitlilik gösterebiliyor. Kimi lojistik merkezler iki ya da üç aşamalı bir yapım sürecine tabi tutulurken, kimileri daha uzun süreçleri kapsayabiliyor. Erzurum 'da kurulması planlanan Lojistik Köy 'le ilgili ilk aşama geride kaldı, hatta şimdiye kadar sonraki aşamaların da tamamlanması gerekiyordu. Ancak yeniden bir bekleyiş ve belirsizlik sürecine girildi” diye konuştu.

LOJİSTİK KÖY, ERZURUM 'DA EKSİKSİZ BİR BİÇİMDE FAALİYET GÖSTERMELİ
Lojistik Köy 'ün yapımıyla ilgili olarak yaşanan süreçte bu kez devreye Kars 'ın da girdiğini hatırlatan Güvenli, hükümetin bu yönde bir dizi çalışmasının bulunduğuna işaret ederek, “Lojistik Köy noktasında Kars 'ta bir takım çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor. Biz yapılacak bu çalışmaların, Erzurum 'daki Lojistik Köy yatırımının bir parçası ya da uzantısı olsun istemiyoruz. Yani Erzurum 'da kurulacak olan Lojistik Köy, bölümleri, birimleri ve tüm işlevsel özellikleriyle eksiksiz bir biçimde bu şehirde faaliyet göstersin istiyoruz” şeklinde konuştu.

TEBRİZ 'E DÜZENLENMESİ PLANLANAN UÇAK SEFERLERİ…
Şube Başkanı Güvenli, Milletvekili Yavilioğlu 'na Tebriz 'e düzenlenmesi planlanan uçak seferlerine ilişkin bilgiler de aktardı. Bu konuda geçtiğimiz yıl bazı hamleler yaptıklarını anımsatan Güvenli, “Geçtiğimiz yıl MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak THY Genel Müdürü Sayın Temel Kotil 'i misafir etmiş, Tebriz 'e Erzurum bağlantılı uçak seferleri düzenlenmesi yönündeki talep ve beklentilerimizi kendisine bizzat iletmiştik. Sayın Genel Müdür, bu beklentimize karşı oldukça samimi bir yaklaşım sergiledi ve bunun için gerekli adımların atılacağı müjdesini verdi” dedi.Bu projenin hayat bulması halinde Erzurum 'un bölgedeki ülkelerle olan münasebetine güç kazandıracağını anlatan Güvenli, “Sınır ticaretine büyük önem veriyoruz. Çünkü Erzurum için böyle bir yaklaşımın sergilenmesi şart. Tebriz, Erzurum 'daki iş çevreleri için nasıl ki önemli potansiyeller barındırıyorsa, Erzurum da Tebriz için aynı potansiyelleri barındırıyor. Bu planı hayata geçirebilirsek, başta ticaret olmak üzere, turizm, eğitim ve sağlık sektörlerinde Erzurum olarak büyük bir kazanım elde etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

SINIR KAPILARIYLA İLGİLİ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ…
Erzurum 'un 300 kilometre mesafede tam 4 ülkeyle komşu olduğuna vurgu yapan Güvenli, bu özelliğin sınır ticareti noktasında önemli bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Bu ayrıcalığı katma değere dönüştürebilmemizin yolunun sınır ticaretinden geçtiğini biliyoruz. Bu çerçevede sınır kapılarıyla ilgili olarak yürüttüğümüz bir dizi çalışmamız oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanımızın önemli katkılarıyla bazı sorunların üstesinden bile geldik. Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali 'nde yeni bir çalışma sistemine geçildi. Aktaş ve Gürbulak sınır kapılarıyla ilgili olumlu gelişmeler yaşandı. Süreci çok yakından takip ediyoruz” dedi.

2011 TESİSLERİNİN İŞLEVSELLİĞİ ÖZEL SEKTÖRLE SAĞLANABİLİR…
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Milletvekili Yavilioğlu 'na 2011 tesislerine ilişkin beklentilerini de aktardı. Güvenli, kış oyunları sayesinde Erzurum 'un çok önemli kış turizmi yatırımlarına kavuştuğunun altını çizerek, “Bu tesislerin varlığı kadar, işletilmesi ve işlevsellikleri de büyük önem taşıyor. Tesislerin tam kapasite çalıştırılması suretiyle Erzurum 'a sağlanacak faydanın süreklilik taşıması gerekiyor. Bunun için de, tesislerin tamamının profesyonel ellere bırakılması, izlenecek en mantıklı yol olacaktır. Çünkü birbirinden kapsamlı bu yatırımlara kamu eliyle işlevsellik kazandırılması maalesef mümkün görünmüyor. Dolayısıyla tesislerin işleticiliğini kış sporları alanında uzmanlaşmış ve profesyonelliğe sahip özel sektör yapmalıdır” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ YAVİLİOĞLU 'NDAN 'DESTEK ' SÖZÜ…
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise, Başkan Güvenli 'nin Lojistik Köy, Tebriz 'e düzenlenmesi planlanan uçak seferleri, kış oyunları tesislerinin işletmeye açılması ve sınır kapılarıyla ilgili beklentilerinin çok yerinde olduğunu ifade ederek, bu beklentilerin karşılık bulması noktasında elinden geleni yapacağını söyledi.Lojistik Köy konusundaki 'Erzurum ' yaklaşımının kayda değer olduğunu vurgulayan Yavilioğlu, Lojistik Köy 'ün yapısal ve işlevsel anlamda bir bütün olarak Erzurum 'da faaliyet göstermesinden yana olduğunu dile getirdi. Yavilioğlu, Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferlerinin bir an önce başlatılması için de gerekli temaslarda bulunacağına işaret ederek, buna paralel olarak sınır kapılarıyla ilgili yürütülen çalışmalara da elinden gelen tüm katkıyı sunacağı sözünü verdi.Ziyarette ayrıca ele alınan konularla ilgili kapsamlı bir dosyayı Yavilioğlu 'na sunan MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “Siyasi iradenin desteğini yanımızda görmek bizi ziyadesiyle memnun edecektir” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA