Ahmet Şafak'tan 'hepimiz Ermeni'yiz' Diyenlere Tepki

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Türk Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen konferansa katılan şarkıcı Ahmet Şafak, "-Hepimiz Ermeni'yiz- diyenlere arkadaş buldum.Çivilenmiş Türk çocuğunun derisinin canlı canlı yüzülmesine üzülmediğini söyleyen Zori Balayan ile arkadaş olsunlar" dedi.

Ahmet Şafak'tan 'hepimiz Ermeni'yiz' Diyenlere Tepki
Erciyes Üniversitesi Gençlik Kulübü tarafından 'Hocalı Katliamı'nın yıldönümü dolayısyla düzenlenen konferansa Azeri Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ile Şarkıcı-Yazar Ahmet Şafak konuşmacı olarak katıldı. Konferansa ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile gelen öğrenciler, salonu hınca hınç doldurdu

Konferansta ilk konuşan Azeri Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Ermenilerin kendi tarihi olmadığını, Türk tarihini de saptırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Rüstemhanlı, 1988 yılında Ermenistan tarafından yaklaşık 250 bin Azeri'nin sürgün edildiğini, birçoğunun Bakü'ye geldiğini anlattı. O dönemde kendi komşusunun da bir Ermeni olduğunu anlatan Rüstemhanlı, 'Kocası Moskova'ya gitmişti ve kendisi de gitmek için hazırlık yapıyordu. O dönemlerde 6 yaşında bir oğlu vardı. Ben bunları 3gün boyunca kendi evimde sakladım. Oğlunu da bağrımda yatırdım. Ona bir zarar gelmemesi için çalıştım. Ama Hocalı'da yapılan katliam sonrasında, katliamı yapanların Ermeni anaları adına, bir ana olarak utandım 'diye konuştu

Konuşmasına Fransa'nın 'sözde Ermeni soykırımı' konusunda aldığı kararı eleştirerek başlayan Ahmet Şafak ise, 'Avrupa ruhunu ve aklını kaybediyor 'dedi. 9 Nisan'da Fransa'da konser vereceğini söyleyen Şafak, 'Bu alınan karar sonrasında ben Fransa'ya alınacak mıyım? Bunu merak ediyorum 'diye konuştu. '1.5 asırdır orada, burada zulüm gören Türkler var 'diye devam eden Şafak, 'Kendi milletinin çektiğini görmeyenler, -Hepimiz Ermeni'yiz- diye sokaklara çıkıyor. Bu bir paradokstur, bu bir politik tercihtir. Bunu yaparak birileri ile ruh ve fikir arkadaşlığı yapmak istiyorlarsa ben onlara bir arkadaş buldum. Tam 20 yıl önce Hocalı'da yapılan katliamı yazan Zori Balayan, Ermeni askerlerinin bir Türk çocuğunu pencereye çivilediğini, çocuğun kafatası, gövdesi ve ensesinden derisini yüzdüğünü, çocuğun 7 dakikadayanabildiğini yazdı. Kendisinin bir hekim olarak üzülmesi gerektiğini ancak üzülmediğini anlattı. Alın size arkadaş. Onları Zori Balayan'ın arkadaşlığına terk ediyorum 'ifadelerini kullandı.

Ahmet Şafak'ın konuşması, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Konferans, Ahmet Şafak'ın seslendirdiği şarkılarla son buldu.
Kaynak: İHA