Afyon SYDV, 10 Bin Kişinin Gelir Testini Yaptı

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV), 1 Ocak’ta yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili gelir tespiti çalışmaları doğrultusunda 10 bin 791 kişinin işleminin yapıldığını bildirdi.

SYDV Müdürü Süleyman Arı, Türkiye 'de ikamet eden herkesin bu sistemden yararlanacağını söyledi. Hiçbir sağlık güvencesi olmayanların primlerinin devlet tarafından ödeneceğini ifade eden Arı, yaptırmayanların ise her ay en üst limitten 213 lira sağlık primi ödeyeceklerini belirtti.

Arı, “Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ya da geliri olup da genel sağlık sigortası türünden bir sigortası olmayan şahıslar Türkiye 'de şu anda genel sağlık sigortasına geçiriliyor. Bu ne demek; Bağ-Kur 'u olmayan Emekli Sandığı olmayan, SGK 'ya bağlı olmayan şahıslar kısacası hiç kimse sağlık sigortasız kalmayacak. Nisan ayından itibaren tamamen genel sağlık sigortasına geçecek.” dedi.

Süleyman Arı, şimdiye kadar 10 bin 791 kişinin gelir testinin yaptıklarını belirterek, çevre iller arasında en fazla gelir testi ve SGK 'ya en düzenli akış yapan vakıf olduklarını anlattı. Üniversiteyi bitirmiş ancak sigortası olmayanlar için de bir kapı açıldığını belirten Arı, 25 yaşını doldurmuş gençlerin de artık sigortalı olabildiğini kaydetti.