Adü’de Avrupa Birliği 54. Sertifika Programı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Avrupa Araştırmaları Merkezi (AVAM) ve Ankara Üniversitesi ATAUM tarafından Avrupa Birliği 54.

Adü’de Avrupa Birliği 54. Sertifika Programı
Sertifika Programı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği 54. Sertifika Programı, Adnan Menderes Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Merkezi (AVAM) koordinatörlüğünde, Ankara Üniversitesi akademisyenlerinin verdiği derslerle yaklaşık 200 katılımcıya eğitimlerini tamamladı

Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yürütülen program, ilk gün ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenlerinin katılımı ile Prof. Dr. Çağrı Erkan'ın 'Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ' adlı sunumuyla başladı. Program Adnan menderes Üniversitesi 'nin birçok fakültesinden öğrenci ve akademisyenin ve Aydın genelindeki kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarının yoğun katılımı ile Doç. Dr. Tarık Oğuzlu'nun 'AB'nin Kurumları ve Hukuksal Yapısı ' sunumu ile devam etti

Programda AB Uzmanı Erhan Akdemir 'Türkiye-AB Müzakere Sürecinin İşleyişi ' ve 'AB'nin Eğitim ve Gençlik Politikası Programları ' sunumlarıyla, AB Uzmanı Ela Gökalp Aras 'AB Fonları ve Proje Döngüsü Yönetimi ' sunumu ile AB-Türkiye ilişkileri ve maddi kaynak aktarımı hususunda önem arz eden noktaların derinlemesine ele alınmasını sağladı.

Katılımcılara sertifikaları ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve AVAM Müdürü Doç. Dr. Fatma Neval Genç tarafından fakülte ana sayfasında duyurulan tarihlerden itibaren verilmeye başlanacak.
Kaynak: İHA