Adana Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Projelerine Ortak Oluyor

Akdeniz Araştırma Enstitüsü Derneği (AKARE) ve Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Yöneticileri, Çukurova Kalkınma Ajansına sunulan projelerde kendileriyle ortak olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

Gösterilen ilgiden ve işbirliği çabasından dolayı Aldırmaz 'a teşekkür eden konuklar, yeni işbirliği olanakları üzerinde durdu, öneriler sundu ve belediye bünyesinde açılacak mesleki ve teknik eğitim kurslarıyla ilgili bilgi verdi.

TEKEV Başkanı Sait Altıparmak, sivil toplum kuruluşlarına yakın olmasından dolayı teşekkür ettiği Aldırmaz 'a her iki kurumun yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Yüreğir İMKB Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ve AKARE Başkanı İsmail Çetin de, her türlü projede yer almak istediklerini, bu noktada Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. İnsanları meslek sahibi yapmak ve teknik eğitim verme hedefinde olduklarını kaydeden Çetin, önceliğin kadınlarda ve engellilerde olduğunu anlattı.

Çetin, faaliyetler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, “Her türlü deneyime sahibiz. Büyükşehir Belediyesinin de mesleki eğitimle ilgili çalışma niyetinde olması güzel. Nasıl işbirliği içinde oluruz, onun çalışmasını yapıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, mesleki eğitime büyük önem verdiklerini ve bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Bunları yaparken İŞKUR 'un kaynaklarını kullanmak istediklerini ifade eden Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi 'nin de her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Aldırmaz, Adana 'daki okulların doğalgazla ısınmasını ve soğutulmasını sağlayacak sistem için çalışma yapılmasını da önerdi. Aldırmaz, doğalgazın diğer enerji kaynaklarına göre çok ekonomik olduğunun altını çizdi.

Adana 'da işsizliğin yüksek olduğunun söylendiğini kaydeden Aldırmaz, “Hep böyle söylenir, insanlar işsizlikten yakınır. Ancak mesleki eğitim kursu açtığımız zaman da kursiyer bulamayız” şeklinde konuştu.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Poyrazoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi arasında mesleği ve teknik eğitim alanında yapılabilecek işbirliği hakkında bir sunum yaptı.

Ziyaretin sonunda konuklar Başkan Vekili Aldırmaz 'a çeşitli hediyeler verdi. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Poyrazoğlu da Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan 'ın selamlarını getirdiğini belirterek, kendisi adına hediyeler sundu.

Ziyarette AKARE adına Başkan Yardımcısı Yusuf Delikoca, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mukaddes Kayım ve Yard. Doç. Dr. Çağatay Bekir Ersu ile TEKEV adına Başkan Yardımcısı Uğur Özkan, Türkan Güngör ve Rıfat Arıkan da yer aldı.