Abd Vizesi Almak İsteyenlere Önemli Uyarı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu ülkeye seyahat edeceklerin vize başvurularını erken yapmaları tavsiyesinde bulundu.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan önemli uyarı. Başkonsolosluk ABD vizesi için bekleme sürelerinin yaz ayları yaklaştıkça uzayacağını duyurarak bu durumun binlerce öğrenci ve turist vizesi başvurularının işlem sürecini, bekleme süresini uzatabileceğine dikkat çekti. Son dakika yoğunluğunu atlatmak için, ABD İstanbul Başkonsolosluğu bu yaz Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeyi planlayan tüm Türk vatandaşlarına göçmen olmayan vize başvurularını şimdiden yapmaları tavsiyesinde bulundu

Başkonsolosluktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Turistik amaçlı/iş ziyareti (B1/B2) vizesi için başvuranlardan otel rezervasyonu veya uçak bileti istenmemektedir. Meşru seyahatlerini kolaylaştırmak ve ülkelerimiz arasında ticareti ve turizmi teşvik etmek amacı ile genelde Türk vatandaşlarına 10 yıllık, çok girişli B1/B2 vizesi veriyoruz. ABD vize başvurusu ile ilgili tüm bilgilere ABD Dışişleri Bakanlığı web sayfasının https://travel.state.gov adresinden ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu web sayfasının https://istanbul.usconsulate.gov/visas.html adresinden ulaşabilirsiniz. ' Bu arada önemli bir hatırlatma; Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nin Vize Hizmetleri Bölümü 5 Mart tarihinde geçici olarak kapanacak ve 20 Mart'ta tekrar açılacak.
Kaynak: İHA