28 Şubat'a Tepki İçin Siyah Beyaz Gazete Yayınladılar

Malatya'da renkli şekilde okuyucularının karşısına çıkan Sonsöz Gazetesi, 28 Şubat sürecine tepki olarak, bugün siyah beyaz olarak yayınlandı.

Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Er, 28 Şubat sürecinin büyük bir acıyla hatırlandığını belirtti. Post modern darbe olarak nitelendirilen bu süreçte milletin 'inançlı ' ve 'inançsız ' diye ikiye bölünmeye çalışıldığını anlatan Er, “Kız çocuklarının okullarından kovulduğu, yemin eden doktorların başörtülü hasta kabul etmediği, çocuğunu evlendirmek isteyen anne babaların başörtüleri yüzünden çocuklarının düğün merasimlerini dahi göremediği; bu milletin evlatlarıyla, tankların bu millet üzerine sürüldüğü bir dönemi yaşadık” dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığında 'Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ' dediğini anımsatan Er, aynı şekilde ülke insanına 12 Eylüller, 28 Şubatlar yaşatmamasını ümit ettiklerini vurguladı. Günümüzde 28 Şubat sürecinin geride kaldığını dile getiren Er, “Artık demokrasi yerleşti. Milletin bireyleri bölünmekten kurtuldu. Başörtülü-başı açık bir diye mukayese bu günlerde artık yaşanmıyor. Okullarda birlikte eğitim alabiliyor. Hiçbir problem de yaşanmıyor. Bu millete, 28 Şubat karanlık bir gün olduğunu hatırlatabilmek için bugün gazetemizi siyah beyaz olarak çıkardık. Bir nevi süreci protesto etmek istedik. ' diye konuştu.