28 Şubat'a Balondan Yapılmış Tankla Tepki

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Gençlik Kolları üyeleri, 28 Şubat'ı 15. yıldönümünde balondan yaptıkları tank maketiyle protesto etti.

28 Şubat'a Balondan Yapılmış Tankla Tepki
Zafer Alanı Yer Saati üzerinde balonlardan hazırladıkları tank maketiyle bir basın açıklaması yapan HAS Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Çağlar Kavaklı, darbelerle sürekli kesintiye uğrayan demokrasinin 28 Şubat 1997'de yine sakatlandığını ve halkın iradesinin hiçe sayıldığını belirterek, 'Meşrutiyetini halktan alan seçilmişlerin yetkileri, bürokratik elitlerce gasp edilmiş, insanlar inançları yüzünden fişlenmiş, çalıştıkları kurumlardan atılmış, kız öğrenciler başörtüleri sebebiyle her türlü zulmemaruz kalmış, eğitim hakları ellerinden alınmıştır.

Artık ülkemizde darbeler olmaz diyebilmek için iyimserlikten fazlasına ihtiyacımız var. HAS Parti olarak seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi çare vesayet sisteminin ortadan kaldırılmasıdır. HAS Partili gençler olarak hükümeti uyarıyoruz. 12 Eylül kayığından inmeden darbelerle hesaplaşamazsınız. Vesayet sisteminin kurum ve kuruluşlarında yapılan kadro değişikleriyle değil, sistemin kendisini değiştirerek bir sonuca varılabilir. HAS Parti, siyasalsistemin sorunlarının çözümünü köklü ve kalıcı siyasal ve hukuki dönüşümde görmektedir. Allah bir daha bu millete 28 Şubatlar yaşatmasın ' dedi.
Kaynak: İHA