Gölbaşılılar 'En Uzun Teneffüs' Tiyatro Oyununa Büyük İlgi Gösterdi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde oynanan 'Suni Teneffüs' adlı tiyatro oyunu, gündüz ve akşam olmak üzere iki kere sahne aldı.

Üniversite sınavında sürekli başarısız olan bir öğrencinin hikayesini anlatan 'Suni Teneffüs' oyunu Vav Sanat tarafından sahnelendi. Oyun; metafizik olaylar, tarihi karakterler, bilim adamları ve enteresan şahsiyetlerin de katılımıyla eğlenceli ve bilgilendirici bir hal alıyor.

SODES projesi kapsamında, Gölbaşı Eğitim Gönüllüleri Derneği (GÖL-DER)'nin organize ettiği oyunda, öğrenciler ve veliler çok keyifli dakikalar geçirdi. Oyunun senaryosunu Eşrefpaşalılar filminin senaristi Burak Tarık kaleme alırken, oyuncular televizyonlardan da tanıdığımız Ahmet Bozkuş, Emrah Yardımcı, Mustafa Sarıtaş ve Ömer Akbaba 'ydı. İki seans olarak sahnenelen oyun yoğun ilgi gördü. Gündüz ve akşam sahnelen tiyatroyu yaklaşık 800 kişi izledi.


Daha önce bu tür programlardan öğrencilerin memnun kaldığını belirten öğrenci velilerinden Muzaffer Güleryüz, bu tür oyunların her zaman öğrencilerin faydasına olacağına inandığını belirtti. Güleryüz, tiyato oyununda öğrencinin durumunun mizahi bir dille izah edildiğini ve mazeretleri ortadan kaldırıp, başarının gelmesini amaçladığını söyledi.