Yenimahalle Belediye Bakanı Yaşar, Cem Vakfı'nın Yemeğine Katıldı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cem Vakfı Ankara Şubesi'nin düzenlemiş olduğu tanışma yemeğine katıldı.

Yenimahalle Belediye Bakanı Yaşar, Cem Vakfı'nın Yemeğine Katıldı
Koza Otel'de gerçekleşen yemeğe Fethi Yaşar, DP Genel Başkanı ve Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Namık Kemal Zeybek, BASİSEN Bölge Başkanı Yaşar Seyman, Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Batıkent Cem Evi Kurucu Başkanı Hüseyin Karabulut, Cem Vakfı Yöneticileri, Cem TV Ankara Temsilcisi Emin Varol ve çok sayıda işadamı katıldı. Derneklere yasalar ölçüsünde destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Yaşar, Mart ayı içinde Batıkent'te temelleri atılacak olan Cem Evini de tüm Alevi dernek ve vakıfları ile birlikte açmak istediklerini söyledi.

Yaşar, 'Sosyal demokrat bir belediye olarak yasalar ölçüsünde bütün derneklere destek olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana din, dil, ırk ayrımı gözetmeden herkese eşit hizmet götürmek için mücadele ediyoruz. Alevi bilginlerinin görüşleri alınarak Mart ayında temelini atacağımızCem Evinde alevi vatandaşlarımız inançlarına göre ibadet edebilecek. Bu güzel toplulukla bir araya gelmekten onur duydum. Hepimiz bu ülkenin din kardeşiyiz ' dedi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemekte konuşan Yaşar, 'Alevi vatandaşlarımız Cumhuriyetin kurulmasında çok büyük katkılar sağlamıştır. Bu vatanı birlikte kurduk. Eksiklerimizi birlik bütünlüğümüzü koruyarak gidereceğiz ' diye konuştu.

Projelerin ve yapılması planlanan etkinliklerin anlatıldığı yemekte konuşan Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Faruk Ali Yıldırım ise, 'Birliğimizi her noktada pekiştirmek istiyoruz. Bu ülkenin hepimize ihtiyacı var. Alevi vatandaşlara verdiği destekten dolayı Yaşar'a teşekkür ediyoruz. Yenimahalle Belediyesi bu konuda örnek bir belediyecilik anlatışı sergilemiştir ' dedi.
Kaynak: İHA