Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na Abdurrahman Dimez Seçildi

AK Parti Adıyaman 4.Merkez İlçe Kongresi'nde Abdurrahman Dimez başkan seçildi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na Abdurrahman Dimez  Seçildi
Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Milletvekili Murat Yıldırım, divan üyeliklerini İl Başkanı Halil İbrahim Fırat ve eski Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin yaptı. Kongreye AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Dr. Murtaza Yetiş ve Mehmet Metiner, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, il genel meclis üyeleri ve çok sayıdapartili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, daha sonra divan oluşturuldu. Bir konuşma yapan Eski Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ülke sevdalısı olarak görev yaptıklarını, zorluklarla karşılaştıklarını fakat yılmadıklarını belirterek, bundan sonra da partiye hizmet edeceklerini söyledi.

İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat ise, AK Parti'yi milletin kurduğunu, istikametini milletin belirlediğini söyleyerek, 8 yılda 80 yıllık hizmete imza attıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Zeynal Özbilgin ve ekibinin samimiyet ve sadakat ile partide başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, AK parti'nin geniş bir aile olduğunu vurguladı. Büyükaslan, Abdurrahman Dimez ile birlikte sonuna kadar yürüyeceklerini beyan etti.

Milletvekili Mehmet Metiner ise, 28 Şubat sürecindeki tutumu nedeniyle Abdurrahman Yalçınkaya ve ekibi ile CHP'ye yüklendi. Metiner, CHP'ye yüz nakli yapılarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirildiğini fakat CHP'nin manasının değişmediğini, '28 Şubat darbecileri ' ve eski Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yargılanması gerektiğini savundu.

Mehmet Erdoğan, birlik ve beraberlik içersinde güzel hizmetlere imza atacaklarını belirterek, yeni kongrelerin heyecanı tazelemek için bir fırsat olduğunun altını çizdi. Erdoğan, bu kongrenin adalet ve kalkınma, özgürlük ve huzur, güven ve istikrar isteyen kişilerin kongresi olduğunu söyledi.

Dr. Murtaza Yetiş, dünyevi hiçbir çıkar ve menfaat beklentisi olmayan gönül erlerinden oluşan bir partinin mensupları olduklarını ve hak ve halk için bu gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti. Yetiş, teşkilatın partinin misyonunu bütün topluma anlatan insanlardan oluşması gerektiğini ve parti içi kişisel meselelerin olmaması gerektiğine değindi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, son günlerde tartışılan konulara değinerek, 'Bizi bir cemaatle, bir grupla veya başka biriyle kavgalı göstermeye çalışıyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz milletin tümüyle bu yola çıktık. Millet bize duasını devam ettirdiği sürece bu yola devam edeceğiz. Bu oyuna gelmeyeceğiz ve çok uyanık olacağız ' dedi.

Seçime tek liste halinde giren Abdurrahman Dimez, 432 delegeden seçime katılan 155 delegenin tamamının oyunu alarak İlçe Başkanlığına seçildi. Teşekkür konuşması yapan Abdurrahman Dimez, hizmet yarışında devraldığı bayrağı bir adım daha öteye götürmenin gayreti içersinde olacağını kaydederek, 'AK Parti'nin 'yeter söz milletindir' diyerek başlattığı hizmet yolculuğu, hamdolsun 10 yılı aşkın bir süredir hız kesmeden, enerji kaybetmeden devam etmektedir. İnşallah bugünden sonra biz de bu hizmet yolculuğundadaha aktif yer olmaktan büyük bir şeref ve haz duyacağız. Bugün AK Parti iktidarımızın 10. yılında elde ettiğimiz başarı, sorumluluklarımızı 1 kat daha arttırmış durumdadır. İnşallah bu dönemde, önceki dönemler gibi daha fazla gayretle eser ürettiğimiz milletimize çok daha fazla hizmet sunduğumuz Adıyaman'ımızı daha da büyütüp güçlendirdiğimiz bir dönem olacaktır. Bizi biz yapan en büyük değerimiz, inancımız ve birlikteliğimizdir. Birbirimizi dışlamadan, ötekileştirmeden, kucaklayarak yapağımız her proje, atacağımız her adım halka hizmet ve dolaylısıyla hakka hizmet olacaktır ' dedi.

Yeni yönetim, Abdurahman Dimez, Abuzer Alıcı, Suphi Beyazyıldız, A.İhsan Çalışkan, Abuzer Çelik, Hüseyin Çetin, Serkan Dağdeviren, Yasemin Delibaş, Ömer Dicle, Abdurahman Dokumacı, M.Hakan Gürsoy, Asiye Güven, Yakup İlhan, Abdurahman Kaplan, Nihat Karaaslan, Sevgi Karabulut, Hasan Karakaş, Latif Karakılınç, Merve Ketenci, Mahmut Kılınç, Zeynal Olgun, Kıvanç Özabacı, Hüseyin Özgül, Abdurahman Parlak, Osman Şimşek, Şule Uslu, Zeki Ünsal, Mustafa Varol, Osman Yıldırım, Şerif Yıldırım'dan oluştu.

Kongrede eski merkez ilçe yönetimine teşekkür plaketi sunuldu.
Kaynak: İHA