Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Kurulu

Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.’nin 61. Olağan Genel Kurulu, Şeker Misafirhanesi’nde yapıldı.

Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Kurulu
Genel kurulda Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanlığı 'na Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Müdürü Kamil Özmen getirildi.Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve Fabrika Genel Müdürlüğü görevini birlikte yürüten Naci Özavcı 'nın divan başkanlığını yaptığı genel kurula, APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, Başkanvekili Sebahattin Karasakal, yönetim kurulu üyeleri Cedet Sağlık, Şevket Kökçü, Ferda Özten 'in yanında üyeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 'nın okunmasının ardından Divan Başkanı Naci Özavcı tarafından depremde hasar gören Adapazarı Şeker Fabrikası 'nın özelleştirilmesinden bugüne geçirdiği süreç, yapılan yatırım, faaliyet ve üretimi hakkında bilgi verildi.Fabrika Genel Müdür Yardımcısı Cihangiray Şumnu tarafından faaliyet, hesap ve denetim raporları tek tek okunarak, oy birliği ile ibra edildiği genel kurulda, fabrikanın 2011 yılı faaliyet karının 6 milyon 41 bin 667 TL olduğu söylendi. 2012 yılı bütçe ve iş programı özetini de okuyan Genel Müdür Yardımcısı Cihangiray Şumnu, 2012 yılı kampanya üretimi için pancar çiftçisinden 270 bin ton A pancarı, 50 bin ton C pancarı olmak üzere 312 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini belirtti.

İşlenen bu pancardan 31 bin 100 ton A şekeri, 7 bin 998 ton C şekeri olmak üzere toplam 39 bin 998 ton kristal şeker üreteceklerini söyleyen Şumnu,“ 12 bin 480 ton melas, 43 bin 144 ton yaş küspe ve 8 bin 892 ton da pancar pürü üretimi gerçekleştireceğiz. 2012 yılı faaliyet karımız ise tahmini 9 milyon 964 bin TL” dedi.Genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Naci Özavcı, yönetim kurulu üyeleri Kamil Özmen, Önder Öztürk, Selim Yüksel Pazarçeviren ve Şaban Bilgekarcı 'nın ibralarının ardından, 3 yıl görev alacak yeni yönetim kurulu seçimine geçildi.

Tek listenin yer aldığı seçimde, oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığı 'na Kamil Özmen, üyeliklerine ise Burcuhan Yılmaz, Kadir Yılmaz, Eray Özer ve Fatih Yücel getirildi. Selatin Çakırsoy ile Seçkin Yokuş ise denetim kurulu üyeliklerine yeniden seçildi.Genel kurulun ardından konuşan APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, yeni yönetimin hayırlı olmasını dilerken, “Arkadaşlarıma güveniyorum. İyi bir yönetim sergileyeceklerine inanıyorum. Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz kota sorununun milletvekillerimizce hazırlanan yasal düzenleme ile meclisten geçirilerek çözülmesini ümit ediyoruz. İnşallah 2012 yılı fabrikamız için beklentilerimizin gerçekleşeceği bir yıl olur. 31.100 ton olarak verilen kotamız 50 bin tonun üzerine çıkar. Ortaklarımız, üreticilerimiz ve çalışanlarımız ile rahat bir nefes alırız” dedi.
Kaynak: İHA