Muradiye'de Japon Süsleme Sanatı Kursu

Van'ın Muradiye ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk defa açılan Japon Süsleme Sanatı Kursu, büyük ilgi görüyor.

Muradiye'de Japon Süsleme Sanatı Kursu
Bölgede bir ilki gerçekleştiren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 'ippoyaki' kursu ile bütün dikkatleri üzerine çekti. El Sanatları Öğretmeni Yıldız Bulut tarafından verilen kursta, öğrenciler takı ve tasarım atölyesinde birbirinden güzel süsleme takısı yaparak hem meslek öğreniyorlar, hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Yaklaşık 40 günlük çalışmaları sonucunda birbirinden güzel süsleme sanatı yapan kursiyer kızlara İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu tarafından pişirme fırını verildi. Yaptıklarıboyamalı süslemeleri fırında pişirerek kısa sürede süsleme çeşitlerini çoğaltan kursiyerler, ücret konusunda şimdiye kadar kaymakamlıktan destek alıyorlardı.

Kursiyerlerin artık İş-Kur'dan 6 ay boyunca sigortalı olarak çalışacaklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Keskin, 'Bu takı ve tasarım atölyemizi daha da geliştirerek, kız öğrencilerimiz tarafından yapılan süslemeleri başka il ve ilçelerde pazarlayarak satışlarına başlayacağız. Bu takı ve tasarım işlerini yapabilmeleri için kaymakamlıktarafından bir adet fırın alındı. Diğer araç ve gereçler konusunda da Kaymakam Erol Tanrıkulu desteklerinin devam edeceğini söyledi. Bunun yanında İş-Kur Müdürlüğü de 6 ay boyunca bu atölyemizi desteklemeye devam edecek. Burada önemli olan ilçedeki kızlarımız hem sanat öğrenecekler hem de sanatlarını pazarlayıp aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır. Diğer bir hususta, usta öğreticimiz Suna Muradoğlu da deri üzerinde yaptığı yöremize ait turistik yerleri ve bölgemize ait logoları işleyerekölümsüzleştiriyor. Bu da çalışmalarımıza ayrı bir renk katıyor ' dedi.
Kaynak: İHA