Savur İlçesinde Esnafa Hijyen Eğitimi

Mardin'in Savur ilçesindeki fırıncı, lokantacı ve pastanecilere yönelik hijyen ve sanitasyon ile gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.

Savur İlçesinde Esnafa Hijyen Eğitimi
Savur İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce Türk Gıda Kodeksi (TGK) Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliği, Gıda işletmelerinin Kayıt ve Onay işlemlerine dair Yönetmelik, Hijyen ve sanitasyon ile lokanta ve restorantların hijyenine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Kahraman toplantının açılış konuşmasında, 'Halkımızın en fazla tüketmekte olduğu ekmek ve ekmek çeşitlerinin hijyen koşullarda üretilmesinin sağlanması içinmisyon olarak üzerlerine düşen görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gıda denetçilerimizin de denetimlerde denetim yapmanın yanı sıra hijyen konusunda eğitime ağırlık veriyoruz. Hedefimiz yayımlanmış olan gıda yönetmelikleri hakkında toplumun tüm kesimlerine bilgi vererek kayıtlı, izlenebilir, sağlıklı, hijyenik, kaliteli, AB standartlarında gıda üretimi ve tüketiminin sağlanarak hem gıda üreticilerimizde hem de tüketicilerimizde büyük bir dönüşümü gerçekleştirmektir ' dedi.

Açılış konuşmaların ardından fırın, lokanta ve pastanecilerin öneri ve tavsiyeleri tek tek dinlendi. Daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli gıda denetçilerince gıdalarda hijyen ve sanitasyon konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Savur ilçesindeki lokanta, fırın ve pastane, sahiplerinin yanı sıra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki Gıda Kontrolörleri, Savur Esnaf Sanatkarlar odası şube yetkilileri ve Belediye Zabıtaları ve Ruhsat büro yetkilileri katıldı.
Kaynak: İHA